Вниманието на инвеститорите през следващата седмица ще бъде съсредоточено върху

...
Вниманието на инвеститорите през следващата седмица ще бъде съсредоточено върху
Коментари Харесай

Събитията, които ще следят инвеститорите през следващата седмица

Вниманието на вложителите през идната седмица ще бъде концентрирано върху няколко събития, най-важните от които са отчетът за равнището на инфлацията в Съединени американски щати, речта на ръководителя на Фед Пауъл на Международния симпозиум на Riksbank и анализът на потребителските настроения на Мичиганския университет. Това cъобщава Trading Economics.

През идната седмица ще излязат данните за показателя на потребителските цени (CPI) за Китай, Индия, Мексико и Бразилия. Според осведомителната платформа вложителите биха обърнали внимание на данните за външната търговия за Китай, Австралия, еврозоната и Обединеното кралство и данните за растежа на Брутният вътрешен продукт за ноември за Обединеното кралство и срещата за паричната политика в Южна Корея.

Докладът за инфлацията през декември е доста предстоящ в Съединени американски щати. Общата инфлация евентуално ще остане същата на месечна база, което ще докара до закъснение на годишния ритъм на инфлация от 7,1% до 6,6%, което може да е най-ниското четене от октомври 2021 година

Основните потребителски цени евентуално са се повишили с 0,3% през предходния месец, което докара годишния % до 5,7%, най-ниското равнище за една година. Следващата седмица също по този начин показва потребителските настроения на университета в Мичиган и цените на вноса и износа.

Инвеститорите ще наблюдават речта на ръководителя на Федералния запас Джеръм Пауъл на интернационалния симпозиум на Sveriges Riksbank за независимостта на Централната банка. Освен това сезонът на облагите стартира в петък с отчети от Bank of America, BlackRock, Citigroup, JPMorgan Chase и Wells Fargo.

Обединеното кралство ще разгласява месечни данни за Брутният вътрешен продукт, дружно с външната търговия, индустриалното произвеждане и строителната продукция. Очаква се английската стопанска система още веднъж да се е свила през ноември със спад на индустриалното произвеждане.

Очаква се данните да покажат, че равнището на безработица в еврозоната се задържа устойчиво на рекордно ниско равнище през ноември, до момента в който индустриалната интензивност се възвърне леко в еврозоната, Германия и Франция.

Германия ще разгласява предварителни данни за Брутният вътрешен продукт за 2022 година, като прогнозите сочат 1,9%, което е закъснение от 2,6% по отношение на 2021 година Други данни, които следва да бъдат последвани, включват комерсиалния баланс на еврозоната; дефинитивни данни за инфлацията и външната търговия на Франция; продажбите на дребно и индустриалното произвеждане на Италия; равнище на безработица в Швейцария; данни за безработицата и промишленото произвеждане в Турция; равнището на инфлация в Русия.

В Азия всички погледи ще бъдат ориентирани към данните за китайската търговия и тези за въздействието на възходящите Covid инфекции върху стопанската система. Втората по величина стопанска система в света също ще разгласява нови данни за CPI, PPI и цените на жилищата.

Очаква се Япония за излезе с данни за положението на настоящата сметка за ноември. В Индия вложителите чакат с неспокойствие данните за индустриалното произвеждане и инфлацията за ноември, последвани от комерсиалния баланс за декември. Банката на Корея евентуално ще реши да продължи да покачва разноските по заемите.

В Австралия седмицата ще бъде натоварена – ще излезе статистиката за потребителското доверие на Westpac за януари, комерсиалния баланс за ноември и броя на продажбите на дребно, както и свежи данни за труда за декември. В Нова Зеландия вложителите чакат данните за PMI в края на годината.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР