Внезапното изпотяване може да бъде предшественик на смъртоносно неврологично заболяване

...
Внезапното изпотяване може да бъде предшественик на смъртоносно неврологично заболяване
Коментари Харесай

Учени: Внезапното изпотяването е предвестник на смъртоносно заболяване

Внезапното изпотяване може да бъде предходник на смъртоносно неврологично заболяване като заболяването на Паркинсон, предизвестяват учените.

Болестта на Паркинсон е невродегенеративно заболяване, характеризиращо се с мудна недоразвитост на мозъчните кафези и понижени равнища на допамин, който предава мозъчните импулси в разнообразни елементи на тялото. Това заболяване е съдбовно, няма по какъв начин да се излекува паркинсонизмът.

Според Американската асоциация по болест на Паркинсон развиването на мозъчно увреждащо заболяване може да се прояви в разнообразни промени в положението на тялото. Необяснимото изпотяване може да бъде един от предвестниците на смъртоносна болест.

„ Изпотяването без забележима причина е един от белезите на заболяването на Паркинсон. Това изпотяване визира основно горната половина на тялото. Ако откриете този признак в себе си, би трябвало да се консултирате с доктор “, предлагат специалистите.

По-рано MedikForum.ru писа, че един от постоянно срещаните сигнали-предшественици на заболяването на Паркинсон е положение на брадикинезия, което се характеризира с редица избрани промени – да вземем за пример, човек развива тромавост, спонтанните придвижвания изчезват. Това може да се изрази в загуба на мимики по време на тирада, понижаване на честотата на намигване, понижаване на махането на ръцете при вървене и други феномени./Zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР