Внезапно възникналата тяга към военни разходи“ на британските власти и

...
Внезапно възникналата тяга към военни разходи“ на британските власти и
Коментари Харесай

The Times: Рекорният военен бюджет на Великобритания е само началото

Внезапно зародилата „ двигателна сила към военни разноски “ на английските управляващи и по-конкретно тяхното заричане да отделят 16,5 милиарда лири за високотехнологични оръжия през идващите четири години, провокира неразбиране у мнозина, написа журналистът на Едуард Лукас.
Но съгласно него, сходна стъпка не може да се назова ненавременна - в края на краищата, „ опитни и усъвършенствани съперници като Русия и Китай “ са трансформирали света в доста по-опасно място, в сравнение с са считали предходните държавни управления на Обединеното кралство.
 Китай с остра реакция за решение на Англия за Хонконг Китай с остра реакция за решение на Англия за Хонконг
Посолството на Китай в Лондон осъди решението на английските управляващи да преустановят за неустановен период изгонването в Хонконг. Споре...
Британският военачалник Ричард Барънс неотдавна означи, че цифровата епоха е трансформирала освен метода на живот на хората, само че и методите на водене на война и това се показва основно във обстоятелството, че самата територия на самата страна, за чиято отбранителна дарба надали се е мислило през последните 30 години, още веднъж се оказа в заплаха: занапред нататък Русия и Китай могат да нападат с крилати ракети с обхват до 3 хиляди км и акуратност до 2 м, продължава колумнистът на The Times, представен от Агенция " Фокус ".
„ Инвестирахме в обезпечаване на надеждна отбрана на самолетоносачите, само че в това време демонтирахме изцяло системите, предопределени за защитата на територията на Обединеното кралство “, цитира журналистът Барънс.
Според анализаторът, изкуството на войната се трансформира и в други аспекти - както беше показано в последните спорове, дроновете, лъчевите оръжия и роботи се употребяват все по-често, а скъпите танкове и самолетоносачи наподобяват все по-тромави и уязвими. Освен това споровете сред страните към този момент могат да зародят без нито един гърмеж, посредством кибер, осведомителни и финансови офанзиви.
" Хибридната " теория, призната от английското държавно управление през 2018 година, напълно вярно акцентира смисъла на този нов вид военни дейности, където границите сред гражданската и военната сфера, както и частния бранш и страната, последователно се размиват, написа журналистът.
Въпреки това Англия към момента не е направила огромни промени в метода си към планирането на защитата в светлината на тези нови трендове.
 И Байдън се закани: Без договорка със Съединени американски щати, в случай че Англия наруши мира със Северна Ирландия И Байдън се закани: Без договорка със Съединени американски щати, в случай че Англия наруши мира със Северна Ирландия
Кандидатът на демократите за президент на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести Англия, че би трябвало да съблюдава съглашението за мир със Север...
Според Лукас сега Лондон " залага " какво ще бъде бъдещето. Така че британците чакат техните европейски съдружници да поемат по-сериозни отговорности във връзка с защитата на континента, като по този метод „ се отплатят “ на Англия за дейната рационализация на военните й средства.
Както написа колумнистът на The Times, надалеч не е реалност, че това пресмятане ще се сбъдне - по-голямата част от европейските страни, макар всичките приказки за европейски въоръжени сили, нямат огромен вкус за „ риск и жертви “, а Обединеното кралство остава единствената членка на НАТО в района, която се отнася към въпросите на защитата с цялата съвестност.
Отбранителната дарба на Европа, както и преди, в действителност се обезпечава от Съединените щати и разчитайки на по-нататъшната им поддръжка, Лондон прави още един сериозен залог, уверен е Лукас. Американските гласоподаватели не харесват концепцията, че Съединени американски щати би трябвало да поддържат сигурността на „ огромна, богата и неблагодарна Европа “ и макар че при Доналд Тръмп, който омаловажаваше НАТО, Вашингтон единствено усили наличието си на континента, а Джо Байдън е мощен покровител на трансатлантическото единение, Китай към момента е приоритет за Америка.
Оттук - третият „
залог “ на Англия: Съединени американски щати биха могли да основат клуб D10, обединявайки най-големите демокрации в света, с цел да сдържат Китай, и подобен съюз е изцяло кадърен да служи на Лондон като комфортен полигон за осъществяване на неговите световни отбранителни инициативи; в този случай опитите на Пекин да сплаши Австралия, да осъществят следващия " трик " в Южнокитайско море или да анексират територии в Хималаите незабавно биха се сблъскали с един обединен отговор, за който Обединеното кралство би могло да способства осезаемо, споделя колумнистът на The Times.
Демократичната десетка обаче към момента не е под формата на действителни съглашения, до момента в който Китай продължава да построява своята мощност, предизвестява създателят.
 Русия желае ново комерсиално съглашение с Англия Русия желае ново комерсиално съглашение с Англия
Русия желае да подписа ново комерсиално съглашение с Англия след излизането на страната от Европейския съюз, съобщи съветският послан...
Рязкото нарастване на разноските за защита има доста преимущества - сходна стъпка освен ще ознаменува края на „ ерата на разрушителната колебливост “ в английските въоръжени сили и ще затвърди статута на
Англия като най-голямата военна мощ в Европа, само че също по този начин ще помогне да се успокоят опасенията на Вашингтон по отношение на загубата на някогашния престиж на Лондон, сигурен е Лукас. Въпреки това доста съществени въпроси остават без отговор, счита журналистът. Както изяснява създателят, с цел да се основат нови военни средства, ще е належащо да се изоставят някои от старите - и английската войска, наподобява, скоро ще би трябвало да заплати за годините неефективност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР