Внезапно почина тенорът Христо Ганевски, солист на Държавна опера Варна.

...
Внезапно почина тенорът Христо Ганевски, солист на Държавна опера Варна.
Коментари Харесай

Шок! Отиде си обичан български певец

Внезапно умря тенорът Христо Ганевски, солист на Държавна опера Варна. Той бе едвам на 38 години. Поклонението ще бъде на 3 юни от 11.00 часа в Ритуалната зала на Централните гробища, оповестиха от екипа на операта.

Роден във Варна, завършил НУИ " Добри Христов " и Музикална педагогика в Шуменския университет " Епископ Константин Преславски ", той извървя целия си изобретателен път във Варненската опера. Постъпва като хорист през 2009 година, а след блестящото му видоизменение в ролята на Граф Монте Кристо в интернационалната премиера на едноименния мюзикъл през 2016 година е назначен за солист.
-->
На оперната сцена Христо Ганевски построи забележителни образи като Абдало в " Набуко ", Император в " Турандот ", Принц Ямодоро в " Мадам Бътерфлай ", Вестител в " Аида ", Улдино в " Атила ", Артуро в " Лучия ди Ламермур ", Бенволио в " Ромео и Жулиета " и други Аплодирахме го на сцената и в редица оперни и оперетни концерти, всред които " С музиката на Щраус ", " Латино пристрастености " и други.

" Христо Ганевски трябваше да взе присъединяване и в гала концерта " Tutto Verdi ", който на 16 юни ще открие XIV издание на Опера в Летния театър.

Вместо това, ще го изпратим с болка и печал във безконечния му път... Почивай в мир, приятелю! Съболезнования на близките! ", това написаха сътрудниците му от варненската опера. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР