Влиянието на смартфона върху детето е много по-лошо, отколкото си

...
Влиянието на смартфона върху детето е много по-лошо, отколкото си
Коментари Харесай

Влиянието на смартфона върху детето е изключително негативно

Влиянието на смарт телефона върху детето е доста по-лошо, в сравнение с си мислите

Днес от ден на ден родители се замислят за заплахите и изгодите от джаджите за децата, тъй като техническите устройства стават все по-достъпни. Дори в фамилии, където приходите са ниски, всяко дете има личен телефон с игри.

От една страна, цифровите технологии уголемяват хоризонта, обезпечават достъп до огромно количество нова информация и улесняват връзката. Но въпреки това, те от ден на ден ви отдалечават от действителния свят, което води до пристрастяване, като опиат. Дори се появиха термините „ електронен кокаин “ и „ цифров хероин “.

Особено плашеща обстановка поражда в случаите, когато децата се потапят в игри с жестоки сюжети.

Отрицателното влияние се усилва според от времето, което децата прекарват пред екрана. Проучванията демонстрират, че децата на възраст сред 8 и 18 години прекарват приблизително 7,5 часа дневно с сходни джаджи.

И в случай че децата от детските градини са на чист въздух най-малко 1,5 часа, то след 7 години към този момент е мъчно да ги изпратите на открито за игри навън. Те избират да стоят вкъщи пред компютъра или смарт телефона.

До какво могат да доведат такива отрицателни трендове?
Психолозите посочват съответните последствия за децата:
неналичието на непрекъснат контакт с родители, при деца под пет години може да докара до недостиг на вниманието, закъснение на когнитивните качества и нарушавания в образованието
закъснение на говорните умения
лимитираното придвижване и неналичието на игрална интензивност на чист въздух забавят освен физическото развиване, само че и действието на мозъка
има проблеми с пълноценния сън
намален триумф в учебно заведение
нараства жестокостта и агресивността
по-често се демонстрират психически проблеми (детска меланхолия, тревога, проблематично поведение)
при опит да вземете джаджите от ръцете им се демонстрира нервност

Ако сте забелязалии най-малко един от гореспоменатите проблеми, тогава това е мотив да помислите до каква степен детето ви е подвластно от джаджи и да вземете ограничения. Няма да можете да спрете софтуерния напредък, само че изборът на най-подходящия вид за достъп до цифрови носители е ваша отговорност като родители, виновни за живота и здравето на децата.

Вижте още: Тесто за кифлички, което нараства 3 пъти! Ето за какво са нереално меки

Информацията в тази публикация е единствено с осведомителна цел и не замества препоръките на сертифициран експерт.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР