Властите в югозападния германски град Валдорф разпоредиха на някои стопани

...
Властите в югозападния германски град Валдорф разпоредиха на някои стопани
Коментари Харесай

Затварят котките в германски град, за да спасят чучулигите

Властите в югозападния немски град Валдорф разпоредиха на някои стопани на котки да държат домашните си любимци вкъщи до края на август, с цел да бъдат предпазени качулатите чучулиги в размножителния им интервал, заяви Асошиейтед прес.

Наредбата цели да помогне за спасяването на редките птици, които свиват гнездата си на земята, а по този начин елементарно могат да се трансфорат в плячка за котките. През последните десетилетия популацията на птиците от този тип в Западна Европа внезапно понижа.

Властите във Валдорф декларират, че „ наред с всичко друго, оцеляването на типа зависи от всяко едно избавено пиленце “.

Заповедта, която се отнася за всички котки в южната част на града и през идващите три години ще бъде подновявана, провокира горест измежду притежателите на домашни любимци, добавя Българска телеграфна агенция.

Регионалният ежедневник „ Рейн-Некар Цайтунг “ заяви, че ръководителят на локалната асоциация за отбрана на животните възнамерява да предприеме правни стъпки за оборване на заповедта.

„ Моля, запазете успокоение. Мога да ви уверя, че ще създадем всичко допустимо да спрем тази непропорционална мярка “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР