Властите в Пекин сложиха край на почти 3-годишното ограничение за

...
Властите в Пекин сложиха край на почти 3-годишното ограничение за
Коментари Харесай

Война за самолетни билети: Китайците вече могат да пътуват


Властите в Пекин сложиха завършек на съвсем 3-годишното ограничаване за пътешестване в чужбина, а китайците побързаха да си резервират пътувания зад граница. Заявленията за издаване на интернационалните паспорти ще бъдат обновени от 8 януари 2023 година, оповестяват от имиграционната администрация в страната.

В рамките на половин час след известието, че границите на Китай ще бъдат отворени още веднъж и туристите няма да подлежат на карантина, данните от най-популярните в страната туристически уеб сайтове демонстрират десетократно нарастване на резервираните самолетни билети. Най-предпочитани са дестинации като Макао, Хонг Конг, Япония, Тайланд и Южна Корея.

Туристическите организации в страната обаче припомнят, че китайските туристи въпреки всичко няма да имат безграничен достъп до всички страни по света. Съединени американски щати обмислят нови ограничавания за пасажери, идващи от Китай. Властите в страната към момента се притесняват от заразяване с опасения вирус и не имат вяра на китайското държавно управление за неналичието на нови случаи на COVID-19.

„ В интернационалната общественост има възходяща угриженост по отношение на продължаващите скокове на Коронавирус -19 в Китай и неналичието на транспарантни данни, в това число информация за геномната поредност на вирусните вариации “, декларират представители от американските здравни служби, представено от осведомителна организация Би Би Си.

Япония - една от най-популярните дестинации за китайските туристи, разгласи, че всички пасажери от тази страна би трябвало да покажат негативен тест за COVID-19 при идването си или да се слагат под карантина за седем дни, заради скока на случаите там.

Индия също съобщи, че пасажерите от Китай (както и от някои други страни) би трябвало да покажат негативен тест за COVID-19 при идването си, без значение от оповестено облекчение на рестриктивните мерки от Пекин.

Любопитното в тази ситуация е, че облекчаването на разпоредбите за пътешестване в Китай - последната част от политиката на страната за нулев Коронавирус, идва на фона на нова вълна от инфекции. Негодуванието против политиката на държавното управление, което провокира съществени митинги против президента Си Дзинпин през ноември, докара до облекчение на ограниченията в цялата страна. Премахването на рестриктивните мерки обаче докара до нарастване на случаите на Коронавирус, претоварване на лечебните заведения и дефицит на медикаменти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР