Властите в Минск да освободят всички задържани по политически причини

...
Властите в Минск да освободят всички задържани по политически причини
Коментари Харесай

ЕС към Беларус: Освободете арестуваните

Властите в Минск да освободят всички арестувани по политически аргументи настоя Европейският съюз. Вчера една от лидерките на опозицията в Беларус Мария Колесникова изчезна и медии писаха, че е отвлечена от маскирани мъже. Брюксел изиска да бъде освободена освен Мария Колесникова, само че и всички вкарани в арестите преди и след противоречивите избори. Само през вчерашния ден в Беларус бяха задържани над 600 души, откакто в четвърти следващ уикенд имаше огромни манифестации против президента Лукашенко. Досега минимум четирима протестиращи бяха убити и стотици ранени.

Само дни откакто беше публично оповестено, че Мария Колесникова основава нова опозиционна партия в Беларус, юристи оповестиха, че се пробват да открият връзка с нея, както и с Иван Кравцов и Антон Родненков (също представители на Координационния съвет на опозицията), само че с тях няма връзка, съобщи ТАСС. Издирването им продължава.

Полицията в Минск е коментирала пред ТАСС, че се търси информация за изгубването на Колесникова. Министерството на вътрешните работи разгласи, че няма информация тя да е била арестувана.

По-рано беларуски медии писаха, че през вчерашния ден сутринта незнайни лица са отвлекли Колесникова наоколо до Националния худежествен музей в Минск, поставяйки я в микробус с надпис „ Комуникация “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР