Властите в Канада внесоха във вторник законопроект в Сената, който

...
Властите в Канада внесоха във вторник законопроект в Сената, който
Коментари Харесай

Канада наказа Путин с нов пакет санкции

Властите в Канада внесоха във вторник законопроект в Сената, който ще забрани на съветския президент Владимир Путин и на към 1000 други членове на неговото държавно управление и военни да влизат в страната, заяви " Ройтерс ".

" Забраната на близки сътрудници и основни поддръжници на режима на Путин, в това число тези, виновни за тази непредизвикана експанзия, да влизат в страната ни е един от многото способи, по които държим Русия виновна за нейните закононарушения ", сподели министърът на публичната сигурност Марко Мендичино в изказване.

Канада наложи редица наказания против Русия, дружно с други западни съдружници, откогато Русия стартира това, което тя назовава " специфична военна интервенция " в Украйна през февруари.

Канада глоби съветския защитителен бранш и стотици физически и юридически лица, като в това време изпраща оръжия в Украйна. По-рано този месец по време на пътешестване до Киев министър председателят Джъстин Трюдо даде обещание повече оръжия и съоръжение.

Сред тях прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков и предприемачът Олег Дерипаска
В отговор на глобите, Русия забрани на Трюдо, финансовия министър Кристия Фриланд и съвсем 600 други канадци да влизат в страната.

Канада не може да забрани влизането на лица, обхванати от наказания, без да промени по този начин наречения Закон за имиграцията и закрилата на бежанците (IRPA), сподели представител на министерството.

" След като влязат в действие, тези промени на IRPA ще се ползват за всички задгранични жители, които са обект на наказания от Канада, и всички съпътстващи членове на фамилията ", се споделя в изказване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР