До 3 часа бе изчакването на границата с Гърция вчера

...
До 3 часа бе изчакването на границата с Гърция вчера
Коментари Харесай

Мераклии за море в Гърция чакаха три часа на границата

До 3 часа бе изчакването на границата с Гърция през вчерашния ден за всички мераклии да пробват Бяло море на празника на буквите. Колони имаше по всички пунктове за излаз към южната съседка, само че ситуацията обичайно бе най-тежко на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон.
Колона
Към 11 часа сутринта през вчерашния ден опашката пред пункта бе повече от пет километра. Според очевидци, споделили драмата си в обществените мрежи, повода е обстойна инспекция на всички транспортни средства от страна на гръцките служители на реда на границата. Информацията обаче бе опровергана по-късно с обстоятелството, че инспекциите на българо-гръцката граница се правят на едно гише от гръцка страна, взаимно от нашите и гръцките служби. Опашката обаче се образува, макар че отворени за работа бяха всички налични гишета.
Мерки
По-рано денем от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че по отношение на упования през празничните дни засилен трафик през българо-гръцката граница подхващат спомагателна организация. " С цел безпроблемното прекосяване през пунктовете в границите на тези дни ще са отворени всички работни места, за които е гарантиран нужният запас от чиновници и механически средства ", оповестиха от министерството.

За да се облекчи придвижването към София на следващия ден, от пътната организация оповестиха, че ще спрат камионите от 11 ч. до 21 ч. по основен сектор от автомагистрала " Струма " край Симитли. Сериозни колони обаче се чака да се образуват сред Струмяни и Кресна, където автомагистралата се влива в дефилето, написа " Телеграф ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР