Владимир Зографски дава старт на българското участие в 24-то издание

...
Владимир Зографски дава старт на българското участие в 24-то издание
Коментари Харесай

Зографски дава старт на българското участие в Пекин

Владимир Зографски дава старт на българското присъединяване в 24-то издание на Зимните олимпийски игри в Пекин през днешния ден. Най-добрият ни ски-скачач ще направи подготвителни опити на дребна шанца сред 07:15 и 08:00 часа българско време. След това в 08:20 започва и квалификацията в ски-скоковете на дребната шанца.

В 11.00 часа б.в. ще бъде обещано начало и на стартовете в най-успешния български спорт на Зимни Олимпийски игри – биатлона. Първа в програмата ще бъде смесената щафета на 4х6 км, в която страната ни ще бъде показана от Милена Тодорова, Мария Здравкова, която размени Даниела Кадева, Владимир Илиев и Димитър Герджиков.
24-те Зимни олимпийски игри в Пекин бяха тържествено открити (СНИМКИ)
Президентът на Китай Си Дзинпин разгласи 24-те Зимни олимпийски игри в китайската столица Пекин за открити. Градът ще се опита да обърне с...
Прочети повече
В 13:10 ч. наше време стартират и финалите в спускането с шейни, където наш представител е Павел Ангелов. Първият манш ще бъде до 14:20 ч, до момента в който вторият ще бъде сред 14:50 и 16:00 часа българско време.

България ще бъде показана от 15 спортисти в Пекин – най-малката ни делегация от 80-те години на предишния век насам. Вчера, скиорът Симеон Деянов отпадна от Игрите заради тежка форма на протичане на ковид. В китайската столица ще се представим в 7 спорта, включени в 4 федерации: алпийски ски, биатлон, ски тичане, ски скок, сноуборд, фигурно пързаляне и шейни. Знаменосци на България на церемонията по откриването бяха биатлонистката Мария Здравкова и сноубордистът Радослав Янков.

Още от ОЩЕ СПОРТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР