Руската фигуристка Камила Валиева бе допусната до участие в индивидуалната

...
Руската фигуристка Камила Валиева бе допусната до участие в индивидуалната
Коментари Харесай

Как точно влияе на постиженията препаратът триметазидин от допинг пробата на фигуристката Камила Валиева

Руската фигуристка Камила Валиева бе позволена до присъединяване в самостоятелната конкуренция на Олимпиадата в Пекин, откакто стана ясно, че тестът й от 25 декември 2021 година е дала позитивен резултат за препарата триметазидин.

Експертът от финландския център по спортна нравственос Suek Пекка Раухала изясни, че няма потвърдени плюсове от потреблението на триметазидин в спорта. 

Триметазидин се употребява преди всичко  при лекуване на коронарна непълнота. Препарати с веществото се предписват и за лекуване на виене на свят, звук в ушите и нарушаване на зрението поради проблеми със съдовете.

Триметазидин е в листата със неразрешените субстанции на WADA, защото се счита, че може да усъвършенства кръвообращението и издържливостта. 
NYT: В допинг-пробата на Валиева са открити три препарата
В допинг-пробата на съветската фигуристка Камила Валиева са открити три препарата. Това съобщи ръководителят на Антидопинговата организация...
Прочети повече
На спортистите е неразрешено да взимат триметазидин даже отвън надпреварите.

Но признаци, че веществото може да усъвършенства индикаторите на спортистите в надпревари няма, счита Пекка Раухала.

" Триметазидин трансформира метобализма по подобен метод, че при хората с коронарна непълнота сърцето стартира да работи по-добре. Предполага се, че тези процеси могат да подобрят работата на сърцето по време на спортни натоварвания, само че няма точни данни. ", изяснява Пекка Раухала пред изданието Ilta-Sanomat.




В едно китайско проучване спортистите отбелязали, че веществото им оказва помощ да се борят с умората, зараждаща при нанагорнище на високо. 
" Фабриката за деца " на Етери Тутберидзе - какво не е наред с съветското фигурно пързаляне (СНИМКИ)
Безспорно най-обсъжданото събитие на зимната Олимпиада в Пекин 2022 година е допинг абсурдът на 15-годишната съветска фигуристка Камила В...
Прочети повече
Триметазидин е прибавен в листата със неразрешените субстанции при започване на 2014 година. Тогава в потреблението му е уличена украинската скиорка Марина Лисогор и китайския плувец Ян Сун, нееднократен победител в международни шампионати и олимпиада.

Сун изясни, че е приемал препарата поради аритмия в продължение на доста години. Китайската антидопингова организация реши, че нарушаването не е доста съществено и Сун се отърва с 3-месечно премахване от надпревари. 

През 2012 година Европейската организация по медикаментите предложи триметазидин повече да не се изписва за лекуване на звук в ушите, виене на свят и нарушаване на зрението.

Съобщаваше се, че веществото може да провокира двигателни разстройства и признаци, сходни с заболяването на Паркинсон.

" Фабриката за деца " на Етери Тутберидзе - какво не е наред с съветското фигурно пързаляне (СНИМКИ)

Още от ОЩЕ СПОРТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР