Световната купа вече е в България, а Ракетата ще я

...
Световната купа вече е в България, а Ракетата ще я
Коментари Харесай

Световната купа кацна в България. Ракетата се завръща след 5 години

Световната купа към този момент е в България, а Ракетата ще я последва. Скоро. Не тази, която ще получи първенецът по футбол в Катар, само че също задоволително влиятелна. Става въпрос за най-мечтания трофей в снукъра. Той бе донесен на наша земя от ръководителя на Българска федерация по снукър Олег Велинов.

В това няма нищо инцидентно. Красивата купа ще краси сцената на демонстративните мачове сред Рони О’Съливан  и Джими Уайт на 25 ноември в София и на 26-и в Пловдив.

Ракетата победи за рекорден седми път в “Крусибъл ” тази година, а Вихрушката е шесткратен финалист, въпреки в никакъв случай да не е печелил Световното.

След 5 години очакване феновете на снукъра в България ще могат да се допрян до магията на този спорт. А пред тях още веднъж ще бъде маг Рони.

Мачовете от WINBET Snooker Special ще се проведат в София, на 25 ноември от 19:00 ч. в спортна зала „ Левски “ и на 26 ноември от 18:00 ч. в комплекс С.И.Л.А. в Пловдив.

Билети за двете срещи, които ще се проведат
във формат до 6 извоювани от маскимално вероятни 11 фрейма,
към този момент се продават в мрежата на

Притежателите на ВИП билети ще имат опцията да се срещнат,  беседват, снимат и получат автограф от Рони О’Съливан и Джими Уайт, в границите на половинчас преди шоуто.

Със спечелването на международната купа през тази година, 46-годишният О‘Съливан се трансформира и в най-възрастния притежател на оценката в историята. Сред върховете му са и 30 поредни участия на международно състезание в „ Крусибъл “ и
вписаният в Книгата на Гинес най-бърз оптимален брейк
(147 точки) в формален мач – 5 минути и 8 секунди против Мик Прайс на международното състезание през 1997 година Той е също и  състезателят с максимален брой оптимални брейкове в професионални шампионати – 15.

Освен шестте изиграни финала на международно състезание, Джими Уайт е и троент международен първенец за ветерани, международен първенец на двойки и международен първенец за дилетанти. Като част от британския народен тим е печелил отборната Световна купа и Купата на нациите. В продължение на цели 21 сезона бе част от Топ 16 на международната класация в снукъра. Той е и първият левичар, постигнал оптимален брейк в публично съревнование и вторият играч изобщо в историята, направил 147 на международно състезание.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР