Българският алпиец Алберт Попов постигна много сериозен успех на Зимната

...
Българският алпиец Алберт Попов постигна много сериозен успех на Зимната
Коментари Харесай

Алберт Попов донесе най-силния български резултат на Зимната олимпиада в Пекин

Българският алпиец Алберт Попов реализира доста сериозен триумф на Зимната олимпиада в Пекин. Той финишира на 9-то място в слалома, като сподели страхотния си капацитет и ни накара да мечтаем и за повече. Олимпийски първенец стана Клеман Ноел, с време от 1:44.09.

Общото време на Попов от двата манша беше 1:45.15, като след втория манш той приключи на 20 стотни след краткотрайния водач до този миг – швейцарецът Даниел Юл. Попов имаше задатък от 44 стотни пред Юл от първия манш, само че ги загуби още на първа контрола и очевидно напълно дребни елементи му попречиха да се оправи още по-добре.

" Стартът ми изяде възможностите за някакво по-предно класиране ", разяснява Попов след спускането си, въпреки че в действителност записа огромен триумф – влизане в топ 10 на слалом на Олимпийски игри. " Не бях под напрежение, карах супер освободено – изцяло видяно бих споделил, че съм удовлетворен ", добави той.

Другият ни алпиец Камен Златков, който след първия манш беше 20-ти, водеше във краткотрайното класиране до контрола номер 2, въпреки и единствено с 6 стотни – за жалост обаче той пропусна врата, като мина през единия от коловете и не съумя да финишира. " Да ти хване прът се случва много постоянно, при мен в последно време по-често, в сравнение с би трябвало ", сподели Златков. Той акцентира, че се е чувствал добре, рискувал е и е желал допустимо най-предно класиране, а не приблизително класиране. " Просто може би би трябвало да поработя малко върху търпението си ", съобщи Златков.

Още: Алберт Попов е в десетката на слалома на Олимпиадата в Пекин след първия манш

Още от ОЩЕ СПОРТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР