Двама души загинаха, а седем бяха ранени при руски въздушни

...
Двама души загинаха, а седем бяха ранени при руски въздушни
Коментари Харесай

Двама души загинаха при руски обстрел в Североизточна Украйна

Двама души починаха, а седем бяха ранени при съветски въздушни удари по промишлен обект и жилищни здания в североизточната част на Украйна, оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс.

Три деца и жена са били ранени при удар на управляема бомба в центъра на град Дергачи в Харковска област, заяви локалният регионален шеф Олег Синегубов в обществената мрежа „ Телеграм “.

Две бомби са уцелили промишлен обект в прилежащата Сумска област, оповестиха локалните управляващи, без да дават спомагателни елементи.

Отделно от това, при артилерийски обстрел в региона са починали двама души и още трима са били ранени съгласно националната полиция.

Ройтерс отбелязва, че съветските обстрели против двете граничещи с Русия области са зачестили през последните седмици, поразявайки гражданска и енергийна инфраструктура.

По данни на Укринформ, в южната Херсонска област съветски дрон е блъснал граждански автомобил, при което са потърпевши 60-годишен мъж и 64-годишна жена. И двамата са без заплаха за живота.

„ За последните два дни съветските сили нападат трета цивилна кола с дрон “, написа в изказване на районната военна администрация в Херсонска област. Укринформ прецизира, че през днешния ден край село Золотая Балка при удар на дрон камикадзе против автомобил е ранен 44-годишен мъж, а през вчерашния ден при удар по камион край село Осокоревка е потърпевш различен.

Междувременно градските управляващи в Киев оповестиха през днешния ден незабавна евакуация на две лечебни заведения в украинската столица заради вероятни съветски удари по тях, заяви Агенция Франс Прес.

„ Градът стартира незабавно да изтегля две лечебни заведения, в това число детска, а повода е всеобщо споделян в интернет видеоклип, обявяващ вражеска офанзива против тях “, оповестиха градските управляващи в „ Телеграм “. Във въпросния материал се твърди, че в двете лечебни заведения в северните околности на Киев са се настанили бойци, които „ се крият зад заболели деца “.

„ Това е безспорна неистина и провокация на врага, който пробва да се възползва от това, с цел да удари обществената инфраструктура в столицата “, допълниха управляващите в Киев, допълвайки, че вършат всичко допустимо „ да реалокират лекари и пациенти в други медицински обекти на столицата “.

От началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година в страната са регистрирани минимум 1682 офанзиви против здравни обекти съгласно данни на Световната здравна организация, оповестени при започване на април, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР