Владимир Путин няма да подпише указа за прекратяване на мобилизацията,

...
Владимир Путин няма да подпише указа за прекратяване на мобилизацията,
Коментари Харесай

Песков призна, че Путин няма намерение да подписва указ за край на мобилизацията - Свят

Владимир Путин няма да подпише указа за преустановяване на мобилизацията, защото той планува освен наборна военна работа, само че и " други действия, нужни за обезпечаване на дилемите на въоръжените сили ", съобщи президентският представител Дмитрий Песков.

" Това включва и този затворен параграф ", цитира ТАСС думите на Песков.

В седмия параграф на указа за готовност се споделя: " За служебно прилагане ". На 22 септември, ден след оповестяването на мобилизацията, " Новая газета ". Европа " заяви, че тайната уговорка разрешава до един милион души да бъдат призовани в армията. На 23 септември " Медуза " цитира източник, непосредствен до държавното управление, съгласно който управляващите възнамеряват да активизират 1,2 милиона души.

На 28 октомври министърът на защитата Сергей Шойгу рапортува на Путин за края на мобилизацията. Според министъра 300 000 души са били призовани в армията, както е било планувано. На 21 декември Шойгу повтори тези данни.

На 31 октомври Путин съобщи, че не знае дали би трябвало да подпише декрет за преустановяване на мобилизацията.

" Ще приказвам с юристи, почтено казано, даже не съм мислил за това ", сподели Путин.

На 1 ноември Песков съобщи, че президентът се е " съветвал с адвокати " и те са го уверили, че обособен декрет не е нужен. Андрей Клишас, началник на Комисията по конституционно законодателство и държавно строителство към Съвета на федерацията, удостовери.

На 23 януари Песков още веднъж означи, че планът за " частична готовност " е приключен и че би трябвало да се ръководим от изказванията на Путин по този въпрос. Според неговия прессекретар ограниченията, изисквани от Министерството на защитата, които са повода президентът да не подпише указа за преустановяване на мобилизацията, са свързани с " осъществяването на отговорностите на военнослужещите ".

На 1 ноември ръководителят на правозащитната организация " Агора " Павел Чиков разяснява, че указът за преустановяване на мобилизацията " ще лиши управляващите от опцията да стартират следващи мобилизационни ограничения без нов декрет, в случай че те са нужни ". Той отбелязва още, че указът не разрешава на договорно наетите военнослужещи да напущат военната работа. Военният специалист Павел Лузин споделя същото пред Виталий Исторически. Според него, в случай че указът за преустановяване на мобилизацията бъде подписан, десетки хиляди наети на контракт военнослужещи ще бъдат неотложно уволнени от армията.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР