Владимир Милушев е новият директор на Дирекция Национален парк Рила“

...
Владимир Милушев е новият директор на Дирекция Национален парк Рила“
Коментари Харесай

Национален парк „Рила“ с нов директор

Владимир Милушев е новият шеф на Дирекция " Национален парк Рила “ от началото на март 2022 година, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Той поема ръководството на най-големия народен парк със поръчка за транспарантна работа, отворена към обществото и с обещанието, че следва всеки да научи доста завладяващи истории за Рила, чудната ѝ природа и значимата роля, която предпазените територии имат в опазването на нежния екологичен баланс, се показва в известието.

Най-важната цел в работата на новия шеф ще бъде да се опази неоценимото естествено благосъстояние на планината за бъдещите генерации, осведомят от Министерство на околната среда и водите.

" Основната задача, върху която ще се концентрира екипът на дирекцията в идващите няколко месеца, е довършването на новия проект за ръководство на предпазената територия, който се бави към този момент повече от 5 години. А в дълготраен проект ще се работи за повишение успеваемостта на работата в дирекцията с надграждане на съществуващите партньорства, повишение на потенциала на чиновниците, възстановяване на материалната база. Всичко това ще утвърди Национален парк “Рила” като място със съхранена природа, предлагащо незабравими прекарвания за всички гости, а екипът на дирекцията да бъде задоволен от добре свършената работа ", сподели Владимир Милушев при встъпването си в служба, представен в прессъобщението.

Владимир Милушев е роден през 1979 година в Благоевград. Магистър е по „ Стопанисване на горите “, приключил Лесотехническия университет в София. Има повече от 15-годишен опит в областта на опазването на околната среда. Работил е в Дирекцията на „ Природен парк Витоша “, има и предишен опит като специалист в Дирекция „ Национален парк Рила “, както и в неправителствения природозащитен бранш в България и Европа. Планински лидер с повече от 15-годишен опит в българските планини, се споделя още в известието на Министерство на околната среда и водите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР