Включването на някои плодове в ежедневната диета е лесен и

...
Включването на някои плодове в ежедневната диета е лесен и
Коментари Харесай

Най-полезните плодове за стомаха

Включването на някои плодове в ежедневната диета е елементарен и ефикасен метод да поддържате храносмилателния си тракт в положително положение.

В тази публикация ще ви срещнем с всички потребни, богати на фибри плодове, които да започнете да конусумирате всеки ден, с цел да подобрите храносмилането си.

Малини

Само 125 г малини съдържат 8 г фибри, което е съвсем една трета от фибрите, от които множеството от нас се нуждаят през целия ден. Освен това малините имат доста по-малко захар, спрямо множеството плодове. Те са превъзходен избор за всеки, който следи равнищата на кръвната си захар, както и за тези, които желаят да изгорят непотребните мазнини.

Ябълки

 ябълки за стомаха

Ябълките съдържат пектин, за който е потвърдено, че спомага за възстановяване на храносмилането, заради разтворимия му темперамент и способността му да се свързва с холестерола или токсините в организма. Една междинна по мярка ябълка съдържа към 4. 4 г фибри, което е към 17% от нужното количество за деня. Нещо повече, ябълките съдържат голям брой други хранителни субстанции, в това число витамин С и калий.

Смокини

Смокините са доста вкусни и сладки плодове. 150 г сушени смокини съдържат почти към 15 г фибри. Те са богати на антиоксиданти, които могат да спомогнат за отбрана от увреждане на клетките и битката с образуването на болестотворни свободни радикали в организма. Всяка една смокиня доставя положително количество микроелементи като витамин А, витамин С, витамин К и калий.

Сушени сливи

 сушени сливи за положително храносмилане

Сините сливи са едни от най-известните плодове за възстановяване на храносмилането, заради естествения им слабителен резултат. Те съдържат огромно количество както разтворими, по този начин и неразтворими фибри. Само една сушена слива съдържа съвсем 1 г фибри, което може да помогне за увеличение на приема на това главно хранително вещество доста бързо. Сините сливи са богати и на магнезий, минерал който спомага за цялостното храносмилане посредством разпределяне на мускулите в храносмилателния тракт.

Банани

В един банан има към 3-4 г фибри. Бананите обезпечават и здравословна доза пребиотици, които се употребяват като бърз източник на гориво за потребните бактерии в червата. Освен това те са богати и на няколко други основни витамини и минерали. По-специално витамин С, калий, витамин В6 и магнезий, всички те са от значително значение за подкрепяне както на храносмилането, по този начин и на цялостното здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР