ВКиев е обявена въздушна тревога, а жителите на столицата са

...
ВКиев е обявена въздушна тревога, а жителите на столицата са
Коментари Харесай

В Киев е обявена въздушна тревога

ВКиев е оповестена въздушна паника, а жителите на столицата са помолени незабавно да отдръпват в убежищата. Това оповестиха от градската администрация.

"Внимание! В Киев е оповестена въздушна паника! Всички би трябвало незабавно да се насочат към укритията за гражданска отбрана! ", се споделя в известие, оповестено от градската администрация.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че жителите на украинската столица могат да се подслонят в киевското метро, където за тази цел са планувани четири станции.



"Приятели! Четирите станции на аления клон на метрото, на които по организационни аргументи в този момент не се движат влакове, са отворени, с цел да могат жителите на Киев да ги употребяват като леговище при положение на въздушно нахлуване. Това са станциите Академигородок, Нивки, Святошин и Житомирска. Също по този начин желая да ви осведомявам, че всички станции на киевското метро са налични за хората когато и да е на денонощието по време на паниката. За да издържим на заплахата ", уточни Кличко.

"Киев вкарва полицейски час от през днешния ден. Той ще бъде в действие от 22:00 до 7:00 ч. Това е насилствена стъпка, само че в актуалните условия на военна експанзия и военно състояние, е нужна за сигурността на жителите на столицата ", сподели Кличко.



По време на полицейския час публичният превоз няма да се движи, а метростанциите ще бъдат налични непрекъснато като убежища.

Придвижването ще бъде допустимо за избрани категории жители със съответните документи.

"Моля всички киевчани да се приберат в точния момент вкъщи. Ако е безусловно належащо да се придвижвате из града по време на полицейския час, изключително служащите от промените на предприятията от сериозната инфраструктура, е наложително да имате документи за идентичност ", добави Кличко.



По-рано Кличко съобщи, че обезпечено в допълнение произвеждане на електрическа енергия, което дава опция да се обезпечи непрестанно доставяне с електричество при усложнена обстановка. Предприятията са подсигурени с обезпечена непрекъсната връзка при положение на изключване на мобилните връзки и интернет. Усъвършенства се системата за обявяване на популацията и чиновниците на службите в града. Сформирана е комисия по въпросите на евакуацията на популацията на равнище градска администрация и във всеки обособен регион на столицата.

Кличко увери, че управляващите в столицата работят в сходство с явен проект, а всички органи работят в тясна съгласуваност за обезпечаване на естественото действие на живота в Киев работи без проблеми и попречване на възможни провокации и към това по какъв начин да се оправят при положение на нахлуване.

В момента в Киев има над 500 убежища, ситуирани до обекти от сериозната инфраструктура, и съвсем 4 500 уреди за двойна приложимост, където при положение на изключителна обстановка могат да се укрият жителите на столицата.

„ Това са подземни паркинги, топли връзки, метро, изби и сутерени”, посочи Кличко. „ Не изпадаме в суматоха и не се опасяваме, само че сме подготвени за всевъзможен сюжет на събитията”, сподели кметът на Киев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР