ВизиткаВолфганг Еберман има над 30-годишен опит в управлението на бизнес

...
ВизиткаВолфганг Еберман има над 30-годишен опит в управлението на бизнес
Коментари Харесай

Целта е стратегически растеж на Телелинк Бизнес Сървисис

Визитка Волфганг Еберман има над 30-годишен опит в ръководството на бизнес и хора в ИТ промишлеността. Бивш Vice President в Microsoft и President и Chief Growth Advisor в Insight (една от най-големите световни компании в областта на ИТ решенията и интеграцията, с пазарна капитализация NASDAQ:NSIT от 4.88 милиарда долара). Опитът му в бизнес управлението обгръща всички потребителски сегменти (потребители, дребни, междинни и огромни предприятия), както и сегменти на каналите: преструктуриране на бизнеса, придобивания, тактики за нахлуване на нови артикули на пазара. Компанията " Телелинк Бизнес Сървисис " е софтуерна компания, която дава опция на хората и организациите да внедряват ИТ решения от последващо потомство и да употребяват цялостния си цифров капацитет. Компанията е един от най-големите снабдители на услуги на Балканите с над 250 клиенти, постоянни партньорства с световни снабдители като Cisco, IBM, ServiceNow, DELL, Microsoft, Zscaler и доста други. В " Телелинк Бизнес Сървисис " работят над 350 чиновници световно. Компанията е записана на Българската фондова борса, което я приближава с още една стъпка към проектите й за интернационална агресия. Как станахте част от " Телелинк Бизнес Сървисис "?
Запознах се с " Телелинк Бизнес Сървисис " посредством изпълнителния шеф на немска компания, предоставяща ИТ услуги, който познавам от доста години. След като продаде сполучливия си бизнес в Германия, той се причисли към " Телелинк Бизнес Сървисис " като управител за района Германия, Австрия и Швейцария. Той ми показа проектите за интернационално разширение на компанията. Развълнувах се, когато направих оценка на сегашния им бизнес модел, метода към ИТ гениите, спазването на стандартите. Докато слушах бъдещите упоритости на създателя и основния изпълнителен шеф на компанията, стигнах до заключението, че мислим в една посока и имаме общ интерес да си партнираме, с цел да вървим напред.
Какви цели си поставяте като част от новия контролен съвет на компанията?
- Имаме няколко съществени цели. На първо място, стъпваме на днешния актив на компанията, която е водещ снабдител на ИТ услуги в България и още няколко страни в Югоизточна Европа. Освен това " Телелинк Бизнес Сървисис " има и редица сполучливи планове в партньорство с мултинационални компании. Крайната ни цел ще е да разтеглим актуалната активност, като в същото време ускорим растежа и разтеглим активността си в основни географски райони. Пътят в тази посока е посредством възстановяване и насърчаване на портфолиото ни от ръководени ИТ услуги. Сложността на тази задача се понижава от обстоятелството, че актуалните портфолио, експертен опит и качества на " Телелинк " разрешават такова разширение.
Реклама Какво би трябвало да се промени в компанията и на кои съществуващи мощни страни желаете да наблегнете?
- Тук бих желал да употребявам модел от две стъпки, с цел да обясня моето виждане - назовавам го " Цилиндър на растежа ". Представете си, че компанията сега действа като мотор с един цилиндър - това са съществуващите й пазари и клиенти и актуалната й бизнес тактика. Тук е належащо да продължим да поддържаме високото равнище на обслужване и да отговорим на разрастващите се потребности от ИТ услуги. Вторият цилиндър, който би трябвало да изградим, с цел да стартираме да действаме като " двутактов мотор ", е обвързван с разширение на бизнеса на основни интернационалните пазари като Германия и Съединени американски щати, където да предоставим световно ръководени ИТ услуги (т.нар. managed services). Тези дестинации са измежду първите ни цели, защото към този момент имаме клиенти там.

" Телелинк Бизнес Сървисис " е построила фантастична известност като компания шеф както в България, по този начин и в района. Това е огромно, неоспоримо преимущество, което ни разрешава бързо да набираме ИТ гении - актив, който ще улесни бъдещо разширение на предлаганите от нас ИТ услуги в композиция с гъвкавия ни метод, и ще отговори на потребностите на евентуалните ни интернационалните клиенти.
Работили сте в разнообразни огромни компании в Европа. Какъв опит взимате от там и по какъв начин ще го приложите в България?
- Вярно е, че съм работил за световни ИТ компании като Microsoft и Hewlett-Packard, Insight Enterprises и съм отговарял за ръководството на основни сегменти от интернационалния им бизнес. От моя позиция и опит дълготрайният триумф се гради върху изясненост на стратегическата посока и точност на лидерския жанр и просвета, съчетани с оперативно съвършенство на осъществяването. Благодарение на 30-годишния ми стаж на тези позиции натрупах незаместим опит в оценяването на обстановката, подпомагането и подобрението на всеки от тези детайли за да се обезпечи дълготраен триумф.
Върху кои от мощните си страни се фокусирате?
- Моята цел ще бъде да поддържам основния изпълнителен шеф на компанията във връзка с всички четири детайла: тактика, хора, водачество и оперативно съвършенство, с цел да се обезпечи интензивен напредък в съществуващите и новите географски региони.
Реклама Каква би била печелившата рецепта за напредък на " Телелинк Бизнес Сървисис " съгласно вас?
- Както подчертах и по-рано, рецептата е да развиваме бизнеса и на двата цилиндъра по описания модел: 1) Съществуващ бизнес в България и определени страни от Югоизточна Европа и 2) Нов бизнес в интернационален проект с най-съвременните модели за ИТ ръководени услуги.
Има ли някакви спънки пред българската компания да се разрасне отвън строго районните пазари?
- Ако българските компании следват ESG и интернационалните регулаторни условия, не виждам никакви спънки, защото България е част от Европейския съюз. В " Телелинк Бизнес Сървисис " като обществено комерсиално сдружение всички нужни стандарти и процедури за сходство са открити в линията на настоящите разпореждания. Лично за мен е отлично да видя също, че компанията е въвела ISO стандартите, които са основни условия за продобиване на европейския и западния ИТ бизнес.
" Телелинк Бизнес Сървисис " се придвижва към по-корпоративна конструкция. Как виждате ролята на надзорния/консултативния съвет в приноса му за триумфа на компанията?
- Ролята на надзорния съвет може да бъде категоризирана в две съществени отговорности. На първо място, да си сътрудничим с основния изпълнителен шеф, с цел да се съгласим за стратегическата посока и капиталовите потребности на компанията. Второ, да изпълняваме отговорностите за ръководство и надзор, свързани с финансовото ръководство, спазването на разпоредбите и организационното ръководство. Да бъда част от надзорния съвет е вълнуваща и предизвикателна задача, която, имам вяра, ще ни докара до огромни взаимни достижения.
Свързани публикации Dream team " Продажби " 28 юли 2023, 09:33 Как да избегнем натрупването на механически дълг в киберсигурността 25 февруари 2023, 00:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР