ВизиткаРалука Попеску е директор Корпоративно и инвестиционно банкиране и член

...
Коментари Харесай

Разбираме нуждите на клиентите и спецификите на бизнеса им

ВизиткаРалука Попеску е шеф " Корпоративно и капиталово банкиране " и член на управителния съвет на УниКредит Булбанк oт ноември 2019 година Тя е и член на надзорния съвет на УниКредит Лизинг и ръководител на борда на шефовете на УниКредит Факторинг. Ралука Попеску се дипломира от Факултета по банково дело и фондови пазари на Академията за стопански науки в Букурещ. Впоследствие приключва MBI в румънско-канадския MBA Business School към университета в Отава в Букурещ. Тя стартира кариерата си в банковия бранш през 2000 година и се причислява към екипа на УниКредит две години по-късно като управител " Международни клиенти " в УниКредит Банк Румъния. Между 2004г. и 2007 година е старши управител " Международни клиенти " в HVB Румъния (по-късно УниКредит Tiriac Bank), а сред 2007 и 2010 година е шеф на филиал в " Корпоративно и частно банкиране " в УниКредит Банк Румъния. През ноември 2010 година тя става шеф на Италианското бюро за корпоративни клиенти. Ралука Попеску заема позицията шеф на Международния център на УниКредит Банк Румъния в интервала януари 2012 - юни 2015 година, а след това надгражда своя професионален опит, заемайки позицията шеф на Международния център в Унгария до края на септември 2019 година Как COVID-19 повлия на метода, по който вашите бизнес клиенти взаимодействат със своята банка?
Промените, които COVID-19 провокира, откриха своето отражение в бизнеса на нашите клиенти и разумно - във взаимоотношението им с нас като техни финансови сътрудници. Използвахме последните месеци, с цел да се организираме по нов метод и да преподредим вътрешните си процеси и структури. За нас беше значимо да се приспособяваме, да подсигурим непрекъсваемост на бизнеса и да продължим да доставяме услуги с най-високо качество. Ролята ни на най-голяма корпоративна банка и водещ финансов сътрудник носи съответната отговорност и също беше от решаващо значение, изключително в сходна обстановка. Останахме до клиентите си и отворени за бизнес и това е, което ние избираме като съществена тактика. В тази несигурна обстановка и поради неналичието на опция за персонален контакт инвестирахме доста в възстановяване на цифровите решения за фирмите, като се стремим да сме все по този начин покрай клиентите си. Благодарение на това УниКредит Булбанк към този момент предлага на своите корпоративни клиенти опцията за електронно сключване на документи. Това значи, че фирмите към този момент имат опция да подписват, удостоверяват и изпращат документи посредством сертифициран КЕП* или посредством мобилното приложение " Евротръст ", създадено от " Евротръст Технолъджис " като снабдител на квалифицирани сертификационни услуги. Без хартия, по-малко старания, по-добра история на документите и интензивен развой.
Така ли ще останат тези промени - какво ще остане цифрово и какво въпреки всичко ще се върне във физическите местоположения?- Този интервал беше провокационен за цялостния метод на другарство и метода, по който вършим бизнес, като ни насочи към още по-бързо развиване на цифровите решения, още по-добра успеваемост в среда на възходящи ограничавания. Компаниите трансформират желанията си и упованията, които имат към банката си. Неизбежно те трансформират и метода си на работа, като се интересуват от ден на ден от отдалечени услуги без хартия - и ние сме щастливи да кажем, че сме готови и даже сме първи в даването на множеството новаторски решения.
Имаме в действителност интуитивно цифрово решение и за нашите факторинг услуги - e-факторинг, където сме пионери и в този момент множеството клиенти ръководят своите факторинг интервенции напълно цифрово. Освен това нашите корпоративни клиенти могат да ръководят своите интервенции " Търговско финансиране " посредством " Модул " в " Булбанк Онлайн ", което в доста аспекти улеснява работата от разстояние, като въпреки всичко резервира положителната действеност.

Повече от 85% от нашите корпоративни клиенти към този момент употребяват цифровите канали за своите банкови интервенции. И няма да спрем дотук, а ще продължим в посока да създадем прекарването им още по-добро. " УниКредит " ще продължи да влага в цифрови решения, с цел да спести време на клиентите и да сведе до най-малко визитата им в банков клон.

Докато всички тези промени се одобряват доста добре от клиентите и може би в действителност това ще бъде новият метод на правене на бизнес, аз към момента имам вяра, че умеенето да се съветват бизнес потребностите, задълбочената експертиза и физическите срещи с клиентите ще продължат да са в основата, да вършат същинската разлика и да доставят високата добавена стойност към нашите банкови услуги.
К100: Най-големите компании в България Класацията подрежда по доходи за 2020 година най-големите 300 компании, както и показва секторни подреждания с данни за оборот, облага, чиновници Кредитният мораториум беше продължен, само че в този момент е към своя край. Имат ли проблеми фирмите, които излизат от него, и какво може да предложи " УниКредит ", с цел да им помогне?
- Пазарът е динамичен и даже след приключването на периода на годност на мораториума е налице доста количество налична ликвидност на пазарите - на локално и интернационално равнище. В реалност главните усложнения, с които се сблъскват нашите клиенти, са свързани с лимитираните запаси, лимитирани количества и продължителни периоди за доставка, а също по този начин и цените - на първични материали, запаси и така нататък

Затова за да подкрепим нашите клиенти ние вършим допустимо най-хубавото, с цел да предложим финансови принадлежности и артикули на локално и интернационално равнище, като постоянно сме в основата на тяхното структуриране. Ще споделя и един от образците - УниКредит Булбанк подписа съглашение с Българската банка за развиване (ББР) за присъединение към програмата за портфейлни гаранции в поддръжка на ликвидността на микро-, дребни и междинни предприятия, както и за огромни компании, наранени от пандемията COVID-19.

УниКредит Булбанк ще може да отпуска заеми до 300 хиляди лева по програмата. Клиентите ще могат да аплайват за ново финансиране на оборотни средства, както и да изразят интерес към включването на съществуващите заеми за вложения и оборотни средства в програмата. Кредитите са с дълъг гратисен интервал до 3 години и се отпускат при преференциални условия за поръчителство - покритие не повече от 20% от сумата на желаното финансиране.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР