ВизиткаАлександрина Борилова е мениджър Внедряване на технологични иновации в DISCORIDIA.

...
ВизиткаАлександрина Борилова е мениджър Внедряване на технологични иновации в DISCORIDIA.
Коментари Харесай

От Варна до Лас Вегас - DISCORDIA променя представите за транспортно-логистичния бранш

ВизиткаАлександрина Борилова е управител " Внедряване на софтуерни нововъведения " в DISCORIDIA. Тя е част от екипа от година и половина и дава отговор за цифровата промяна на компанията, която сега е в развой на внедряване на нови TMS и ERP системи. Нейният екип работи в посока усъвършенстване на процесите, с които ще се цели да се увеличи успеваемостта на работа на чиновниците и да се подобрят доста потребителските преживяване и задоволеност.Александрина Борилова има 17 години опит с Oracle и водещи ERP и отвесни приложения и е профилирана в пълномащабни внедрявания на корпоративно равнище. Г-жо Борилова, по какъв начин DISCORDIA, най-голямата транспортно-логистична компания в България и одобрен водач на Балканите, дава отговор на актуалните софтуерни провокации пред бранша и резервира водещата си позиция в него?
Транспортно-логистичният бранш е изправен пред редица провокации и регулации, което изисква еластичност в търсенето и използването на решения. DISCORDIA е натрупала забележителен опит през годините в потреблението на технологии както в ръководство на асетите на компанията, по този начин и за усъвършенстване на бизнес процесите. Стратегията на компанията е за поддържане на растеж с висока успеваемост. Предвид мащаба на бизнеса и бъдещите цели се постанова трансформиране на ИТ средата, в която оперира бизнесът, с цел да подсигурим надеждност, скалируемост и достъп до нови технологии.
Компанията нараства 20 пъти за последните 10 години и е с максимален растеж измежду работодателите в България за 2023 година съгласно класацията " Топ К100 ". Как постигате този напредък и къде е мястото на новите технологии в него?
- Стартирайки с 2 камиона през 1992 година във Варна, все още растежът на компанията в действителност е величествен и се дължи на два съществени компнонента - на водачеството и образеца на създателя на компанията господин Христов; и на сполучливия бизнес модел за висока успеваемост, прилаган на всички равнища в компанията. DISCORDIA има повече от 30-годишна история, само че в доста връзки прилича Startup, различавайки се по това, че реинвестира облагата, с цел да поддържа растежа, вместо да залага главно на външен капитал. А това изисква висока успеваемост. Навлизането на новите технологии е естествена стъпка в развиването на компанията и цели да увеличи успеваемостта и да улесни работата на чиновниците. Високото равнище на обслужване и по-кратките периоди за оперативните процеси от своя страна ще покачат удовлетвореността на клиентите ни.
Инвестициите в кои топ технологии утвърдиха DISCORDIA като софтуерен водач и иноватор в транспортно-логистичния отрасъл и какво още планирате да извършите в тази посока?
- DISCORDIA пое курс за изцяло прекосяване към cloud. Специално образуван екип влага доста време, сила и запас в изследване и разбор на технологиите на европейския пазар и се спряхме на решенията Cutting edge - софтуерен пакет от Oracle Transport Management (OTM) за ръководство на транспортно-логистичните процеси, и на RISE SAP S/4HANA Private Cloud за ERP, подкрепени от BTP, OCI, OSC, CPQ и IOT. Това са водещи технологии в облака, които предпоставят благоприятни условия за автоматизация и надграждане чрез ML/AI. Една от полезностите на компанията е " съвършенство " и с цел да го достигнем, ще продължим да построяваме устойчиви модели, които да дават отговор на динамичността и вземането на ефикасни бизнес решения в действително време.
Реклама Като управител " Внедряване на софтуерни нововъведения " в DISCORDIA вие отговаряте за цифровата й промяна. Кои са най-важните стъпки, които предприемате за нея?
- Дигиталната промяна е нескончаем развой, който минава през няколко основни етапи. На този стадий DISCORDIA се намира във етапа на имплементиране на новите технологии и моята роля е да подсигуря верния напредък по отношение на заложения проект. Внедряваме по едно и също време 5 системи с 50+ интеграции както сред тях, по този начин и с външни бизнес системи. При подобен мащаб доста неща могат да се объркат, по тази причина благодаря за отдадеността и професионализма на сътрудниците си в DISCORDIA, както и на екипите на сътрудниците.
До каква степен цифровият преход в компанията ще усъвършенства процесите в нея и ще обезпечи повишение на успеваемостта на работа на чиновниците и удовлетвореността на клиентите?
- Промяната е огромна и изгодите от нея ще се отключват последователно. В кратковременен проект основното ще бъде да стабилизираме процесите на компанията директно след етапа Go-Live, с цел да изградим знанието, належащо за прекосяване на последващо равнище от проекта ни за развиване. В дълготраен - кратко време за оферта, усъвършенствано обмисляне на ресурсите, усъвършенстване и стандартизиране на процесите са единствено част от директните изгоди, които ще разрешат да подобрим времето за доставка, да увеличим пробега и повишим качеството на услугата си.
Разбрахме, че DISCORDIA е била поканена на най-голямото международно събитие на ORACLE - CloudWorld в Лас Вегас неотдавна и вие самата сте взели участие в спорен панел? Какво е възприятието да си измежду най-големите софтуерни компании?
- Чувството е вдъхновяващо, тъй като имах опция да видя и чуя онлайн водачите, които дефинират посоката за развиване на Oracle. В допълнение се организираха редица срещи, които бяха особено проведени за DISCORDIA и това ме зареди с убеденост, че можем да реализираме задачите, които сме си сложили. Панелът, в който участвах, беше по линия на " Customer Success " и показа DISCORDIA и пътя на смяната, който сме поели. Споделих за някои от провокациите, както и за това по какъв начин се оправяме с тях, което пък отвори благоприятни условия за продан на информация с други специалисти, които внедряват същите артикули както DISCORDIA и се получи доста добре.
Възможно ли е ИТ кариерно развиване в транспортно-логистична компания като DISCORDIA?
- Определено! Ролята на ИТ експертите е доста значима в транспортно-логистичните компании. Индустрията ни е извънредно динамична и с цел да се се ръководят комплицираните процеси в нея, се постанова потреблението на технологии, които подкрепят връзките сред системите за усъвършенстване на разноските и загубите по веригата. Европа е международен водач в този бранш с 4 европейски компании отпред. При толкоз мощна конкуренция DISCORDIA осъзнава значимостта на ИТ и влага в последно потомство технологии, с което съумява да увеличи интереса към промишлеността и да притегли гении, които да подкрепят реализирането на задачите на компанията. Освен в нови технологии като SAP и Oracle компанията влага в развиването на познания за обработка на данни и рипортинг, облачни услуги, киберсигурност, интеграции и други. Така че има доста благоприятни условия за развиване при нас за ИТ експерти.
Реклама Какво съставлява новата ви самодейност " DISCORDIA Mobility фонд "? С какво тя способства за развиването на бизнеса?
- DISCORDIA Mobility fund е финансов фонд в размер на 80 - 100 милиона евро, взаимна самодейност сред DISCORDIA и други вложители, които влагат средства в стартъпи, профилирани в създаването на технологии в транспортно-логистичния бранш в Европа. Целта на фонда е да насърчи творчеството, което, подкрепено с бизнес знанието в компанията, ще разреши да поведем и разтеглим позициите си на пазара за един по-зелен, по-ефективен бранш.
Свързани публикации Транспорт в очакване на новото обикновено 18 февруари 2023, 08:35 Най-големите транспортни компании: Без цялостна обсада, само че с детайли на запушване 10 август 2022, 09:28
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР