Визита на руския президент Владимир Путин в Беларус прикова погледите

...
Визита на руския президент Владимир Путин в Беларус прикова погледите
Коментари Харесай

Обрат във войната! Путин при Лукашенко – какво ще иска?

Визита на съветския президент Владимир Путин в Беларус прикова погледите на света към Минск и повдигна въпроса ще желае ли съветският президент военна помощ от Лукашенко за експанзията си в Украйна.

Путин ще посети Беларус в понеделник, когато ще беседва със своя сътрудник и съдружник Александър Лукашенко, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на известие от кабинета на беларуския водач.
-->
В него се показва, че двамата ще проведат полемики в Двореца на независимостта, офиса на Лукашенко, в Минск по време на „ работното посещаване “ на Путин.

Визитата е 10 месеца след началото на съветската военна експанзия в Украйна, която беше подхваната от няколко направления, в това число от територията на Беларус.

Минск сподели, че двамата ще беседват на четири очи, както и по-широки договаряния с техните министри по отношение на " беларуско-руската интеграция ".

Москва и Минск се ангажираха с редица стратегии за по-задълбочено икономическо и отбранително съдействие.

В изказването се споделя, че " президентите също по този начин ще дадат приоритет на въпросите за сигурността и ще обменят отзиви за обстановката в района и света ", само че без да се загатва Украйна.

Лукашенко, който е на власт от 1994 година, неведнъж е заявявал, че не има намерение да изпраща беларуски войски в Украйна.

За последно Путин посети Беларус през лятото на 2019 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР