Вивиан Ту израства в семейството на китайски имигранти в САЩ

...
Вивиан Ту израства в семейството на китайски имигранти в САЩ
Коментари Харесай

Четири ключови правила, които ултра богатите спазват, но няма да ви кажат

Вивиан Ту израства в фамилията на китайски имигранти в Съединени американски щати с двама доста любящи, само че спестовни родители.

Изрязването на купони и повторното потребление на найлонови торбички беше норма у дома, споделя тя пред CNBC.

Едва откакто стартира кариерата си на Уолстрийт, схваща, че свръхбогатите не се интересуват толкоз от икономисване, а се концентрират върху вложението и увеличението на благосъстоянието си.

„ Наблюдавайки и учейки се от техните привички, направих първия си милион на 27-годишна възраст “, добавя тя и споделя четири непопулярни правила, които богатите съблюдават.

1. Не се тормозете да вършиме усещане

Богатите хора влагат по-голямата част от покупателната си дарба в закупуването на активи (които им носят пари във времето), вместо в пасиви (неща, които им костват пари във времето).

Вместо да си купи да вземем за пример лъскаво Lamborghini, което губи една трета от цената си незабавно щом излезе от паркинга, същински богатият човек ще вземе същата сума пари, ще си купи фамилна къща и ще я отдава чартърен.

Богатите не се интересуват какво мислите за тях и дали сте впечатлени. Щастливи са просто да осребрят чековете ви за наем или да ви оставят да плащате ипотека.

2. Мислете в необятен мащаб

Толкова доста хора имат настройка за дефицит - непрекъснато чувство, че в никакъв случай няма да имат задоволително пари, че са на косъм от злополука и би трябвало да икономисват до последната стотинка.

Проблемът с този метод на мислене е, че той може да направи хората доста конкурентни по отношение на други в сходно финансово състояние.

Така хората в долната част на пирамидата изразходват цялото си време и сила, с цел да се борят между тях за запаси, вместо да се пробват да изместят тези на върха.

Богатите хора имат настройка за обилие. Тъй като знаят, че ще могат да се оправят със сметките си, не се тормозят. Това им дава свободата да вземат решение какво желаят да вършат с времето си, вместо да се концентрират единствено върху това, което би трябвало да вършат, с цел да оцелеят.

3. Мислете дълготрайно

Богатите хора схващат, че от време на време нещата лишават време и са щастливи да изчакат. Те са крале на отсроченото задоволство.

За богатия човек не е проблем да вземем за пример да натрупа пари в пенсионна сметка. Да, 6 000 $, които са вложили в своята сметка тази година, не могат да се употребяват, до момента в който не навършат 59 години и половина. Но знаят, че единствено тъй като не могат да похарчат тези пари в този момент, те не са изчезнали.

Всъщност е тъкмо противоположното: колкото по-дълго чакат, толкоз повече пари ще получат по-късно.

4. Споделяйте, разменяйте и изтъквайте познанствата си

Богатите хора обичат да са известни като най-умните в обкръжението си.

Често ще ги чуете да споделят неща като:

Те осъзнават, че когато са открити във връзка с знанията си, другите ще бъдат по-склонни да споделят своите.

Това е още една скъпа форма на валута и е същата причина, заради която богатите обичат да слагат най-хубавите си другари на властови позиции.

Техният умствен развой е: " Аз не съм дипломиран за тази работа, само че моята другарка е, а щом я получи, ще ми дължи солидна сума. След това, щом тя заеме управителна позиция, аз автоматизирано ще се включа в цялата ѝ мрежа. "

Да, това е по този начин, тъй като те обичат да виждат по какъв начин приятелите им съумяват, само че също по този начин, те мислят стратегически - и в посока на бъдещето.

Вивиан Ту е някогашен търговец от Уолстрийт, трансформирал се в специалист, учител, водещ на подкаст и създател на феномена за финансов капитал Your Rich BFF. Новата ѝ книга " Rich AF: The Winning Money Mindset That Will Change Your Life " е справочник по персонални финанси за младото потомство.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР