Вицепрезидентът в БФС и отговорник за националните отбори Йордан Лечков

...
Вицепрезидентът в БФС и отговорник за националните отбори Йордан Лечков
Коментари Харесай

Лечков не смята, че БФС има вина

Вицепрезидентът в БФС и отговорник за националните тимове Йордан Лечков отхвърли да признае, че футболният съюз има виновност в развиването на националния тим. Шефът в БФС подчертава, че самите играчи би трябвало да осъзнават тежестта от това да играят за България, а също по този начин не пожела да проучва дали е допустимо да се наложи даден футболен модел у нас още от ранна детска възраст.

Лечков отдели съществено време на публицистите след провалянето от Косово след края на мача.

„ Или можеш да приказваш, или не можеш след подобен мач. Не знам кой какво е коментирал, не съм гледал, с цел да мога да съм съответен на всички отговори ”, започва Лечков.

„ Добре, че сте видели, че Косово има 17 удара в София. Футболът се играе на голове. Мисля, че през днешния ден би трябвало да бъдем по-мъдри, да не атакуваме, защото триумфът има доста татковци, а неуспехът една майка. Виждате каква е действителността, мисля че по-добре от мен следите нещата. Колко от титулярите на Косово играят в чужбина? Вие знаете по-добре от мен тези неща и ние би трябвало да бъдем реалисти ”.

„ Винаги приказвам пред вас, това не е мъжество, само че би трябвало да си забележим шампионата. Къде играят нашите играчи? Всеки има мнение, дърпате ме за езика, само че нямам желание да давам отговор. Ние всички знаем каква е действителността. Футболът е такава игра, при 2:1 се радвахме всички. Ако тренираш всеки ден, играеш всяка сряда и събота, ШЛ, Лига Европа, всеки ден – ще бъде добре. Когато играехме ние, също бяхме дребна страна. Сега по-малка страна играе по-добър футбол от нас ”, разяснява Лечков.

„ Когато тръгнем да подлагаме на критика, би трябвало да е основателно, да посочваме нещата, които се виждат. Говоря и за вътрешния футбол. На БФС ролята се знае. Ако имате забележки към нас, щяха да ги посочат. В живота е по този начин. Трябва да бъдем по-разумни. Приятно сюрпризиран съм от публиката, само че хората подкрепяха тима. Да, малко бяха, само че това е ”, продължи Лечков.

„ Още 15 години считаме да сме отпред на БФС след миналите 15 години. Българският футбол не върви надолу единствено поради БФС. Говорихме го към този момент. Това са клубове, шампионати, нямам желание да давам отговор ”.

„ Изкарването на играчи не е роля на футболния съюз. Това е ежедневната работа в клубовете. Аз съм споделил, че липсват деца преди седем години. Имам наследник, който не желае да спортува. Косоварите играят по-добри тимове. Днес вторият гол ни го вкара втория голмайстор в Турция. Ние имаме ли подобен? Къде играе? ”, запита Лечков.

„ Трябва да бъдем обективно-критични. Сега имаме нов треньор, ще се съберем на сутринта да забележим по какъв начин ги вижда Балъков нещата. Това е ежедневна работа като всеки един бизнес. Черна гора е 600-хиляди страна. Те не са по никакъв начин неприятен тим, тъй че това е действителността и следва работа. Лидер се става на терена, а не пред микрофони ”, загадъчно продължи шефът в БФС.

„ Футболният съюз е регулатор. Аз не чух въпрос за какво левият или десният бек не може да я спре. Не приказваме футболни неща. Аз съм човек, който малко схваща от футбол. Не чух футболни въпроси. Ние задаваме въпроси за БФС. Ние не играем, а хората вътре  - от дълго време не сме футболисти. В България сме привикнали единствено един да обира негативите, само че дано не изпадаме в детайлности. Замислете се дали националният тим е трамплин за футболистите. Ние сме дали опция на доста тимове. Днес си разреших да вляза в съблекалнята на почивката. Аз ограбвам единствено негативите, само че никой не сме карали на мощ да идва, а и да си потегля. Нека всеки си развие философията, разбирането, вика си играчите. Аз не мога да приказвам от името на футболистите – не знам дали осъзнават какво е националния тим. Към днешна дата за мен е мъчно да вкараме белгийския образец. В Косово, които през днешния ден ни надиграха, тяхната федерация не е седнала да каже по какъв начин да се играе ”, приключи Йордан Лечков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР