Вицепрезидентът на германския полицейски съюз Йорг Радек заяви, че не

...
Вицепрезидентът на германския полицейски съюз Йорг Радек заяви, че не
Коментари Харесай

От полицията в Германия изразиха опасения за подновяването на Бундеслигата

Вицепрезидентът на немския полицейски съюз Йорг Радек съобщи, че не поддържа концепцията за възобновяване на мачовете в Бундеслигата на 9 май.

По-рано беше обявено, че футболното състезание на Германия може да рестартира на тази дата, в случай че Лигата получи позволение от държавните органи. Планира се срещите да се организират без фенове. Бундеслигата беше прекратена през март заради пандемията от ковид.

"Първо, желая да кажа, че ние като полицейски съюз по принцип не сме против футболните мачове ", сподели Радек в изявление за "Франкфуртер Алгемайне ".

"Също по този начин разбирам, че доста хора би трябвало да спрат да гледат остарели мачове. Но не би трябвало да забравяме в каква специфична обстановка се намираме всички ние. Необходимо е да се създаде проект за рестартиране на шампионата, само че наподобява, че не се вземат поради всички аспекти. Подновяването на мачовете ще бъде пагубно.

Можете да контролирате какво се случва на стадиона, само че това не се отнася за пространството пред него. Феновете не би трябвало да се събират отвън стадиона по време на пандемия. Това е освен неразрешено, само че и безконтролно. Ще би трябвало да следим спазването на ограниченията за сигурност на публични места: поддържане на обществена отдалеченост от 1.5 метра, носенето на маски и възбраната за събиране на огромни групи. Ще би трябвало да се намесим, с цел да подсигуряваме реда, в случай че той не е обезпечен ", добави Радек.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР