Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че в страната ни се очаква

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че в страната ни се очаква
Коментари Харесай

Според Илияна Йотова ни очаква тежка зима -

Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че в страната ни се чака тежка зима поради обстановката със синьото гориво. Тя насочи рецензия към предходните ръководещи поради обстановката у нас, съобщи Българска национална телевизия.

Йотова разяснява, че единственото нещо, което би трябвало да направи служебният кабинет, е да взема решение рецесиите.

" Тяхното изказване е, че газ е обезпечен до края на септември. Само преди известно време ни убеждаваха, че през тези месеци той ще бъде 4 пъти по-евтин. Не единствено, че това не е по този начин, само че и е с 60% по-скъп ", разяснява вицепрезидентът. 

Според нея трябва да се търсят общи решения на равнище Европейски Съюз, като България може да е един доста сериозен глас в това отношение.

" Що се отнася до възобновяване на диалозите с " Газпром ", тези, които сега упорстват час по-скоро да се възстановят тези диалози, можеха да го създадат още март месец, когато Асен Василев едностранно приключи тези диалози и съобщи, че ние в никакъв случай повече няма да сключваме контракт ", добави Йотова.

По думите й Корнелия Нинова, " която от два дни това приканва ", тогава е била вицепремиер и е могла да упорства това да не се случва.

" Според мен оттук насетне България би трябвало да се замисли за дълготрайни контракти, това е решението, а не с един-два танкера, които да ги търсим по моретата. Аз чух от някогашния министър-председател Кирил Петков, че този газ е два-три пъти по-евтин, единствено че на никое място не чух каква е тази цена ", съобщи още вицепрезидентът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР