Вицепремиерите от квотата на ГЕРБ - Екатерина Захариева и Томислав

...
Вицепремиерите от квотата на ГЕРБ - Екатерина Захариева и Томислав
Коментари Харесай

Вицепремиерите от ГЕРБ защитиха действията на прокуратурата срещу Нено Димов

Вицепремиерите от квотата на ГЕРБ - Екатерина Захариева и Томислав Дончев, опазиха дейностите на прокуратурата по следствието против екоминистъра в оставка Нено Димов.

"Много неща се чуха по случая в това число, че Прокуратурата работи политически. Не мисля, че казусът е подобен. Разследването е в развой и върви ", уточни Захариева пред "Дарик ".

Захариева разясни, че се чакат предложенията на "Обединени патриоти " за нов министър на околната среда. Очаква се водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов да предложи двама души за поста. Спрягат се имената на ръководителя на парламентарната комисия по районно развиване Искрен Веселинов и на сегашния заместник-министър на екологията Николай Кънчев.

"Нямаше да се стигне до воден режим в Перник, в случай че бяха подхванати ограничения през лятото. Не мога да си показва по какъв начин ВиК сдружението и всички виновни лица не са поискали среща с мен и с министър-председателя, поради идващата рецесия. Правителството научи за нея, когато тя беше реалност “, съобщи пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев, като добави, че пътят от министерското кресло до подсъдимата пейка от време на време е доста пай.

Дончев акцентира, че цели държавни управления са падали, когато подложени на критика министри не подават оставка. По думите му в такива обстановки би трябвало да се реагира.

Специализираната прокуратура внесе искане за налагане на непрекъснат арест на екоминистъра в оставка Нено Димов. Очаква се до часове съдът да разгласи решението си.

Според обвиняването, в случай че Димов е на независимост, има достъп да доказателства и чиновници на Министерство на околната среда и водите и може да повлияе на събирането на доказателства и очевидци. Извършвал е закононарушението през нескончаем интервал от време и това го прави публично рисков. Въпреки това няма заплаха да се укрие.

Екоминистърът в оставка бе упрекнат за умишлена занемареност, довела до рецесията с водата в Перник. Според прокуратурата той бил осведомен неведнъж за намаляващия размер вода в язовир „ Студена ", само че все пак е разрешил на „ Стомана индъстри " и „ Топлофикация " да я употребяват за промишлени цели в продължение на две години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР