Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че няма намерение да подава оставка.

...
Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че няма намерение да подава оставка.
Коментари Харесай

Симеонов: Когато политическият съвет реши и поиска оставката ми - ще я подам

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че няма желание да подава оставка. Майките на деца с увреждания, които се събират на митинг пред Министерския съвет, упорстват Симеонов да подаде оставка след негово изявление, в което той ги назовава " група кресливи дами ", а децата им " сякаш заболели ". Коментарът за оставката Валери Симеонов направи след среща с представители на работодателски организации в Министерския съвет.

Вицепремиерът Валери Симеонов изясни, че има две хипотези, при които той би си подал оставката - първата е по политически аргументи и то единствено в случай че тя му бъде поискана от премиера Бойко Борисов и неговите съдружни сътрудници. Втората догадка е по персонални аргументи. Той твърдо и изрично застава зад всяка дума, казана по адрес на майките на деца с увреждания.
Валери Симеонов, вицепремиер: Когато политическия съвет реши и изиска оставката ми - аз ще я подам. С други думи, още по-конкретно да ви кажа, става въпрос за мнението на трима индивида: господин Борисов, господин Каракачанов и господин Сидеров. Когато те изискат оставката ми, аз ще я подам. Не виждам никакви аргументи по персонални съображения да подам оставка. Защото няма защо. Човек не подава оставка по тази причина, че споделя истината. Боли - не боли, това е истината. Аз заставам зад своите думи.

Майки на деца с увреждания, както и жители излизат на митинг пред Министерския съвет през днешния ден. Протестът се провежда в обществените мрежи.
 ​Майки на деца с увреждания на митинг с искане за оставка на Валери Симеонов ​Майки на деца с увреждания на митинг с искане за оставка на Валери Симеонов
Майки на деца с увреждания излизат на митинг пред Министерския съвет с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Категорично обявиха представители на работодателските организации, че не одобряват махленски напън и подобен от обществените мрежи за оставки на представители на държавното управление.

Евгени Иванов, КРИБ: Ние имаме обща позиция по отношение на следващото искане за оставка, което е безспорни нелегитимно, под напън, нелегитимен на улицата, корист със обществените мрежи. И в случай че прежирвяхме три безусловно ненужни оставки на министри, които работят добре, четвърта доста мъчно ще преглътнем. Не може улицата да диктува държанието на хората в тази постройка - имам предвид държавното управление. Ако някой желае още веднъж да доведеме 20 000 - ние ще го създадем, само че няма да дадем законно определената власт да се подменя по силата на уличния напън.
Срещата сред работодателите и вицепремиера Валери Симеонов е по искане на бизнеса. Те изрично не са съгласни с някои промени в данъчните закони, като увеличение на оптималния застрахователен предел от 2600 на 3000 лв., както и работодателите да заплащат първите три дни болнични и не са съгласни със задължението да назначат във компаниите си хора с увреждания - за компании до 50 души това са 2 индивида с увреждания, а с над 50 души - 2% от персоналния състав.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР