Договорът за Симеоновския лифт е до 2032 година. Ако не

...
Договорът за Симеоновския лифт е до 2032 година. Ако не
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова : Договорът за Симеоновския лифт е до 2032 година

„ Договорът за Симеоновския въжен превоз е до 2032 година. Ако не бъде изпълняван, той може да бъде разтрогнат и да има наказания. Собственикът, който при новите условия нарушава контракта, търпи глоба в размер на 8,3 млн. лв.. Това е цялата сума по приватизация ". Това съобщи някогашният кмет на София и сегашен претендент за народен представител Йорданка Фандъкова в предаването „ Денят онлайн " по Нова нюз.

„ Симеоновският въжен превоз спря в края на декември, а не в този момент ", добави тя.

Фандъкова изясни, че би направила две неща, в случай че в този момент е в кметския стол. „ Щях да издам заповед за възобновяване на Симеоновския въжен превоз, както има такава за Драгалевския. Има закони, има контракт, те би трябвало да бъдат защитавани от общината. Чух обвинявания към мен, към ГЕРБ, само че не и към притежателя. Чии ползи пази управата на София – ползите на града или на притежателя ", запита тя.

Като претекст да се яви в листите за народен представител, Фандъкова сподели, че цялостен живот се е занимавала с социална работа, добре познава проблемите на общините и би могла да помогне. Като образец тя уточни измененията в Закона за придвижване по пътищата, които разрешават общините да влагат в камери за премерване на скоростта и да събират санкциите.

Относно идните избори тя изясни, че нито една партия няма да може да ръководи сама след вота на 9 юни. „ Въпрос на правила с кого може да водиш диалози, най-много – културата на разговора. Ако ще има коалиция, да е с написани съглашения, с цел да може и политиците, и хората да знаят какво ще се случва с страната през идващите години. Ние подготвихме ясна управническа стратегия за всички браншове, тя ще бъде показана обществено. Части от нея се разискват към този момент ", добави Йорданка Фандъкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР