Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов потвърди, че

...
Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов потвърди, че
Коментари Харесай

Реже ли ни Европа за парите? Говори Пеканов

Вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов удостовери, че Европейска комисия има 43 забележки по пана за възобновяване и резистентност, оповестява БНР.. 

Две от тях са съществени и те са свързани с енергетиката и върховенството на закона. 

По време на блиц контрола в Народно събрание Пеканов съобщи, че няма терзания във връзка с въпросите, които Брюксел слага: 

" Реформа на БЕХ, която да адресира казуса с кросубсидирането вътре в БЕХ, което се вижда като проблематично от страна на Европейската комисия.

В сферата на върховенството на закона мисля, че доста ясно съм го обяснявал няколко пъти: би трябвало да се ускори контролът, да се даде опция да се проверява основния прокурор.

Европейската комисия желае в по-голям подробност ние да ги разбираем. В тези договаряния ние се опитваме да оставим точно такава еластичност, с цел да се случат тези промени по най-хубавия метод ".

От Европейската комисия отхвърлиха да разясняват за БНР информациите по българския проект за възобновяване и резистентност.

„ Оценяваме проекта и на този стадий се ангажираме единствено със страните членки “, съобщи говорителката на Европейската комисия Ариана Подеста.

„ Комисията не разяснява другия продан на отзиви със страните членки “, добави основният представител Ерик Мамер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР