Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна
Коментари Харесай

Захариева се срещна с новия румънски посланик

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с новоназначения дипломат на Румъния у нас Бръндуша Предеску, с която разискаха съдействието сред двете страни в границите на самодейността „ Три морета “. Двете събеседнички се съгласиха, че България и Румъния би трябвало да работят интензивно за привличане на задгранични вложители в района, оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи.

„ Заедно би трябвало да убедим бизнеса, че районът ни е добър за вложения “, съобщи Захариева, като добави, че плануваният през лятото бизнес конгрес в границите на председателството на България на Инициативата дава добра опция за това.

Сред тематиките на диалог беше и подобряването на свързаността сред двете ни страни. „ По-нататъшното развиване на транспортните връзки сред България и Румъния през река Дунав постоянно е било приоритет за нашата страна. Изграждането на трети мост над Дунав ще има позитивно влияние освен върху развиването на търговско-икономическите връзки и туризма, само че и ще способства за развиването на стопанската система в района като цяло “, акцентира Екатерина Захариева.

Българският вицепремиер посочи, че с изключение на общите ползи и споделените полезности, които ни свързват, България и Румъния са изправени и пред едни и същи провокации. „ Щастлива съм, че споделяме обща визия за европейското бъдеще на страните от Западните Балкани и съм уверена, че това ще способства за стабилността в района “, сподели външният ни министър.

В края на срещата вицепремиерът Захариева пожела триумф на Бръндуша Предеску, която е първата жена, назначена за дипломат на Румъния в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР