Днес следобед в сградата на парламента в Пекин китайският председател

...
Днес следобед в сградата на парламента в Пекин китайският председател
Коментари Харесай

Китай и САЩ трябва да бъдат партньори, а не съперници

Днес следобяд в постройката на Народното събрание в Пекин китайският ръководител Си Дзинпин се срещна с американския държавен секретар Антъни Блинкън.

Си Дзинпин уточни, че тази година се отбелязва 45-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред двете страни. „ Историята ни потвърждава, Китай и Съединени американски щати би трябвало да бъдат сътрудници, а не противници, да си сътрудничат, а не да се възпират, както и да търсят допирни точки, като резервират разликите. “ Китайският ръководител предложи три съществени правилото за продължение на партньорството, основани на историческия опит - взаимно почитание, спокойно битие и взаимноизгодно съдействие.

Си Дзинпин добави, че усилване на разговора, управление на разликите и поддръжка на съдействието са общото предпочитание на двата народа и упованието на интернационалната общественост. Той изрази увереността си за позитивното развиване и общия прогрес и пожела ползотворно посещаване на Антъни Блинкън.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед7880Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед10200Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед9875Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед9128Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед26900 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед130446Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90021Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед82917Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Калин Тодоров, атентат, Русия, Ислямска страна, МИ-6, украинското разузнаване  Калин Тодоров, атентат, Русия, Ислямска страна, МИ-6, украинското разузнаван </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР