Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и посланикът на

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и посланикът на
Коментари Харесай

България и ОАЕ обсъждат възможността за подписване на меморандум в туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и посланикът на Обединените арабски емирства Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, разискаха и опцията за сключване на Меморандум за съдействие в региона на туризма с Министерството на стопанската система на ОАЕ.

По време на диалога министър Николова съобщи, че България и Обединените арабски емирства имат обичайно доста положителни двустранни връзки и съществува голям капацитет за повишение равнищата на взаимния туристопоток – цел, за която и двете страни би трябвало да работят дружно.

"Министерството на туризма поставя всички старания България да остане безвредна и сигурна дестинация за туризъм и през зимния сезон, тъй че да можем да посрещнем нашите туристически посетители и бизнес сътрудници от ОАЕ ", заяви вицепремиерът.

Николова изясни, че специалистите на министерството наблюдават за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, които са гаранция за сигурността и здравето на гостите. "Упражняваме извънредно непоколебим надзор за осъществяване на всички условия в местата за настаняване, хранене и развлечения ", акцентира министърът.

Вицепремиерът увери Алнуайми, че през миналите месеци Министерството на туризма предпочитано работи в посока унищожаване на рестриктивните мерки за пътешестване сред две страни. В тази връзка Марияна Николова напомни, че от 11 август жителите на ОАЕ могат да посещават България без условие за негативен PCR тест или наложителна 14-дневна карантина.

"Възстановяването на пътуванията сред нашите двете страни е от голямо значение освен за туристическите визити, само че и за бизнес връзките ", безапелационна тя.

Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми посочи, че положителните връзки сред двете страни са удостоверение за развиването в доста области като стопанска система, просвета, туризъм и други "В България има доста положителни условия за туризъм и прелестни места за посещаване ", сподели посланикът. И добави, че държавното управление на ОАЕ е извънредно признателно на България за това, че включи страната в листата от страни без карантина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР