Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова посети Националния институт

...
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова посети Националния институт
Коментари Харесай

Вместо в Северна Македония Нинова отиде в лаборатория за вино, алкохол и етерични масла

Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова посети Националния институт за проучване на вино, спиртни питиета и етерични масла в Деня на Трифон Зарезан. След като прегледа лабораториите, тя поздрави екипа за постигнатите положителни резултати, оповестиха от пресцентъра на икономическото ведомство.

" Българските виновност са качествени и добре познати по целия свят. Ние в Министерството на стопанската система работим интензивно в посока поощряване на износа. Нашата цел е да поддържаме българските производители ", съобщи Нинова.

При визитата в Института за проучване на виното стана ясно, че обособени страни като Япония признават за импорт български виновност, сертифицирани само от Националната лаборатория.

Припомняме, също през днешния ден в Скопие стартира първото съвещание на работната група " Икономика, търговия и нововъведения сред България и Република Северна Македония ".

Нинова отхвърли да замине за РСМ поради срещата на македонския президент Стево Пендаровски с представители на неразрешената сепаратистка организация ОМО " Илинден ".

След срещата на Пендаровски с ОМО " Илинден " от Българското външно министерство излязоха с остра реакция, напомня news.bg.

" Дни след сполучливото взаимно съвещание на държавните управления на двете страни, още веднъж ставаме очевидци на повишение на публичното напрежение, подбудено от съответни дейности на президента на Северна Македония, с което се вършат опити за обновяване на тематики, влизащи в спор с Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година Подобни дейности не способстват за намиране на решения на политическите въпроси в посока ускорение на процеса на европейската интеграция на Северна Македония ", се споделяше в позицията на Министерство на външните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР