Тя не получава задграничен паспорт, докато не навършва 91 години,

...
Тя не получава задграничен паспорт, докато не навършва 91 години,
Коментари Харесай

94-годишна американка и внукът ѝ планират да обиколят заедно всички континенти

Тя не получава чуждестранен паспорт, до момента в който не навършва 91 години, само че единствено година откакто става най-възрастният човек, посетил всички 63 национални парка в Съединени американски щати, Джой Райън се впуска в ново световно предизвикателство дружно с 42-годишния си внук Брад Райън. Дуото, което стана известно със своето търсене на национални паркове през 2023 година, в този момент възнамерява да пътува дружно до всички седем континента в света.

„ Не ми остават доста години, тъй че скачам самоуверено напред. Истината е, че в случай че се забавиш, няма да свършиш нищо ”, споделя баба Джой, която към този момент е на 94 години, предават vesti.bg. 

Двойката към този момент е посетила три континента, като предходната година посети Националния парк Банф в Канада, с цел да „ показа Северна Америка надалеч оттатък границите на нашата страна ”, а през 2023 година пътува до Африка, където посети Националния парк Амбосели и Националния резерват Маасай Мара в Кения. Последното им пътешестване беше до Южна Америка, където пътуваха до Еквадор. Там бабата и нейният внук прекараха известно време на островите Галапагос. Другата дестинация е Чили.

Макар че са неразделни, дуото баба-внук в действителност е било отчуждено в продължение на към десетилетие заради раздор в фамилията, настъпил след развода на родителите на Райън. След като се събират още веднъж през 2010 година, двамата стартират да си описват взаимно какво се е случило в живота им през годините на разлъка. Докато споделя за предходните си завършения по Апалачката пътека и изкачването на планината Килиманджаро в Танзания, Райън научава, че баба му по бащина линия в никакъв случай не е виждала планина.

„ Нейната визия за света постоянно е била такава, каквато е виждала по Travel Channel или по новините ”, споделя Райън. Няколко години по-късно той решил да предприеме пътешестване през уикенда до Националния парк " Големите опушени планини ", който се намира на границата сред Северна Каролина и Тенеси, и попитал баба Джой дали би желала да се причисли към него. За благополучие баба му се възползва от опцията да се впусне в премеждие с внука си и двамата потеглят дружно през септември 2015 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР