„Витоша ски“ АД изразява своето несъгласие за притежавани от нея

...
„Витоша ски“ АД изразява своето несъгласие за притежавани от нея
Коментари Харесай

„Витоша ски“ ще оспори възлагането на експертизата от СОС за Княжевския лифт

„ Витоша ски “ АД показва своето противоречие за притежавани от нея или нейното дъщерно сдружение – „ Въжени линии “ ЕАД лифтове, да се харчат средства на Столична община. Парите могат да бъдат употребявани за децата на града - за детски градини или детски площадки. Поради тази причина ще спорен пред съда законосъобразността на решението на Столичния общински съвет за възлагане на експертиза, обвързвана с реконструкцията на кабинкова въжена линия „ Княжево-Копитото “.

На първо място „ Въжени линии “ ЕАД е внесло заявление с вх. № САГ20-ГРОО-345 от 17.02.2020 год. с искане за създаване на обстоен организационен проект за замяна на Княжевския въжен превоз, по което няма изговаряне от страна на Главния проектант на Столична община арх. Здравко Здравков. Какво ще стане в случай че един от препоръчаните от нас два разновидността или и двата са възможни? Безпричинно ще се изхарчи публичен запас. Второ, ние сме упълномощили създаването на разновидности на двата международни водачи на пазара на въжени линии - „ Допеймайер " и „ Лайтнер “. Кой от тях разполага с по-голяма експертиза? И трето, с цел да се извърши реорганизация следва да бъдат спазени всички европейки условия за сигурност, на които уреди на по 50-70 години няма по какъв начин да отговорят. Затова ще желаяме способният български съд да анулира това незаконосъобразно решение.

Ако Столична община фактически желае да реконструираме Княжевския въжен превоз, да бъде по този начин добра да се произнесе по импортираното искане и дано тяхното закъснение не се преписва на нас под формата на неточни внушения и „ чувства “. В допълнение ще отбележим, че ново проучване ще е загуба на пари и време, само че и софтуерно е безсмислено. Защото сегашните стълбове са хванати с двуметрови анкерни болтове, които са вкарани в структурата дружно с арматурата и е излят бетон. За да се смени дирек би трябвало да се разбие фундаментът, да се излее нов, в който да се сложат болтовете, с които да се захванат пилоните на лифта. За задачата би трябвало да се издаде строително позволение, което по настоящия проект за ръководство на Парк Витоша е неразрешено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР