Висши мексикански и американски служители обсъдиха засилването на двустранното сътрудничество

...
Висши мексикански и американски служители обсъдиха засилването на двустранното сътрудничество
Коментари Харесай

САЩ и Мексико договориха миграцията и сътрудничеството

Висши мексикански и американски чиновници разискаха усилването на двустранното съдействие за справяне с имиграцията по време на среща в Мексико Сити. Това се споделя в изказване на мексиканското външно министерство от вторник вечерта, представено от " Ройтерс ".

Мексиканският външен министър Марсело Ебрард се срещна в Мексико Сити със секретаря за вътрешната сигурност на Съединени американски щати Алехандро Майоркас, съветника за национална сигурност Джейк Съливан и старшия шеф на Съвета за национална сигурност за западното полукълбо Хуан Гонсалес.

" Делегациите се съгласиха да разширят съдействието за ръководство на миграционните потоци при ценене на правата на индивида на мигрантите и търсещите леговище ", се споделя в изказване на мексиканското външно министерство след срещата.

След срещата Ебрард написа в Twitter, че връзките на Мексико със Съединени американски щати се развиват доста добре и че срещата е била продуктивна.

На конференция по-рано денем Ебрард сподели, че диалозите ще обзет напъните за отваряне на американско-мексиканската граница, както и ограниченията, препоръчани от Съединени американски щати, за ограничение на имиграцията от Централна Америка.

Разговорите пристигнаха откакто президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор договаря с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис в понеделник за миграцията, битката против COVID-19 и нуждата от подсилване на централноамериканските стопански системи.

По време на диалога си Съединените щати се съгласиха и да изпратят на Мексико 3,5 милиона дози от имунизацията COVID-19 на Moderna и до 5 милиона дози имунизацията на AstraZeneca.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР