Висшата лига започна работа по план Big Picture (голямата картина

...
Висшата лига започна работа по план Big Picture (голямата картина
Коментари Харесай

Поглед към нови пазари: може ли Висшата лига да проведе мачове в чужбина

Висшата лига стартира работа по проект Big Picture (голямата картина от англ.), в който се разисква по какъв начин да се възползва от възходящата си световна известност. Това заяви порталът The Athletic, съгласно който през предходната седмица е извършена среща сред акционерите в британския шампионат.

На нея са обсъждани разнообразни тематики, измежду които и опцията Висшата лига да стартира да организира мачове отвън територията на Англия.

За сходна възможност се заприказва за пръв път през 2008 година, когато клубовете преговаряха за спомагателен 39-и мач, който да се играе отвън Англия.

Подобен сполучлив образец към този момент съществува в други спортове. Националната футболна лига (НФЛ), както и Националната баскетболна асоциация (НБА) имат контракти за осъществяване на няколко мача в Англия през сезона. Заради коронавирусната пандемия те бяха спрени, а след приключването на съглашението с Лондон.

Според The Athletic Висшата лига разисква Съединени американски щати, Китай, Индия, Индонезия и Бразилия като вероятни пазари, на които ще търси разгръщане и привличане на още по-голяма фенска публика.

Други издания обаче опровергаха изказванията за осъществяване на мачове в чужбина. По последни информации за момента Висшата лига разисква по какъв начин да се възползва от предсезонните срещи, които от години се играят в Азия.

 Поглед към нови пазари: може ли Висшата лига да организира мачове в чужбина
© Reuters

Т.нар. Азиатски трофей на Висшата лига се организира от 2003 година, като с помощта на него огромните клубове в Англия натрупаха огромна известност в Далечния изток. Това стана причина за влизане на доста вложители и спонсори от Китай, Тайланд, Япония и други

Обсъжда се концепцията Висшата лига да направи сходни предсезонни шампионати и на други места в света.

Наскоро беше обявено, че шест клуба от Висшата лига са подписали контракти за франчайз тимове в Пакистан, които ще вземат участие в локалното състезание с екипите и емблемите на отбори от Англия.

Испанското състезание Ла Лига имаше проект и подписан контракт за. В последна сметка обаче, че не може да има дуел в Маями.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР