Висш американски дипломат отрече твърденията относно предполагаем заговор за дестабилизация

...
Висш американски дипломат отрече твърденията относно предполагаем заговор за дестабилизация
Коментари Харесай

САЩ отричат ЦРУ да се е опитвало да свали от власт президента на Филипините

Висш американски посланик отхвърли изказванията по отношение на хипотетичен скрит план за дестабилизация на Филипините от страна на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати, като бъде свален от власт филипинският президент Родриго Дутерте.

" Няма безусловно никакъв опит от страна на Централно разузнавателно управление на САЩ за подкопаване на държавното управление на Филипините ", увери американският дипломат във Филипините Сун Ким пред задгранични репортери по време на медиен конгрес, оповестяват " Ройтерс " и " Франс прес ".

Отричането на Ким пристигна, откакто Дутерте още веднъж упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ в скрит план за неговото ликвидиране, като заплаши да сътвори революционно държавно управление, потвърждавайки комунистически екстремисти и политическата съпротива са обединили силите си, заговорничейки да го смъкват от власт.

Дутерте, който завоюва с подавляващо болшинство изборите през май 2016 година, завоюва уважението на Съединени американски щати, непосредствен съдружник на Филипините, добави Ким.

" Президентът Дутерта завоюва изборите по доста впечатляващ метод. Ние почитаме избирането му и в реалност работим доста добре с неговата администрация ", добави той.

Дутерте уточни Централно разузнавателно управление на САЩ като виновници при възможна негова гибел.

" Що се отнася до мен, ще кажа на филипинците: в случай че умра, зад това ще стои Америка, ще стои Централно разузнавателно управление на САЩ ", посочи президентът, обвинявайки американската сцецслужба за масираните рецензии против неговото ръководство, провокирани от неговата кървава война против опиатите.

Американският посланик обаче загатна, че е доста по-важно за тях да се съсредоточат върху връзките сред двете страни, в сравнение с обществените изказвания.

По думите на посланика, Дутерте му загатнал по време на една от срещите им, че е подготвен да поддържа тесни и градивни взаимноизгодни връзки с Вашингтон.

От юни 2016 година войната на Дутерте против опиатите коства живота на минимум 7000 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР