Високото кръвно налягане оказва неблагоприятно въздействие върху кръвоносните съдове и

...
Високото кръвно налягане оказва неблагоприятно въздействие върху кръвоносните съдове и
Коментари Харесай

Специални упражнения свалят високото кръвно налягане

Високото кръвно налягане оказва неподходящо влияние върху кръвоносните съдове и вътрешните органи, което може да докара до съществени последствия. Много откриватели са стигнали до заключението, че постоянните извършения могат да понижат риска от хипертония.

В едно, оповестено на уеб страницата на Националната здравна библиотека на Съединени американски щати, специалистите изследвали резултата от изометричните (статични) тренировки за хват върху кръвното налягане неподвижен при здрави хора.
Как да подпомогнем свалянето на кръвното с тези две подправки от кухнята
Все по-често срещан проблем е високото кръвно налягане. За страдание не малко от хората по целия свят контролират кръвното си налягане поср...

В изследването са взели участие 30 души на възраст от 20 до 40 години. За подготовка е употребен специфичен ръчен тренажор - пружинен динамометър с дръжка.

Субектът бил помолен да държи динамометъра в преобладаващата ръка, тъй че да може да хване изцяло симулатора. Дръжката на динамометъра се компресира с оптимално изпитание за малко време в границите на 4-5 секунди. Извършени са общо три опита с отмора от 10 секунди.

Средната стойност на тези три показания била призната като оптимално изометрично напрежение. След това участникът в изследването бил помолен да се захване при 30% от оптималното изометрично напрежение за не повече от три минути. Действието се прави пет пъти с паузи от пет минути след всяка контракция. Този протокол за извършения се повтаря три пъти седмично в продължение на 10 седмици. Кръвното налягане на участниците се мери преди и след подготовка.

След края на изследването те са имали доста намаляване както на систолното, по този начин и на диастолното кръвно налягане. „ Тренировката с изометричен хват може да бъде елементарен, ефикасен, на ниска цена и нелекарствен способ за намаление на кръвното налягане “, заключават създателите на проучването.

Съществуват и други извършения, с които можете да намалите кръвното налягане. Различните типове извършения и действия въздействат на тялото по разнообразни способи, заради което лекарите предлагат да се концентрирайте върху аеробните извършения. В този случай ще бъде допустимо да се откри верният баланс сред максимизиране на успеваемостта на сърцето и попречване на несъразмерен стрес върху него.
Кога и по какъв начин да се къпем, с цел да понижим високото кръвно?
Повече от половината от популацията на света страда от високо кръвно налягане. Внезапните промени във времето, в това число намаляването...

Здравословните и безвредни аеробни извършения включват:

• ходене;

• джогинг;

• Колоездене;

• танцуване;
Сокът от този зарзават оказва помощ за намаление на високото кръвно
Червеното цвекло не е най-харесваният зарзават от хората, само че изгодите от него са толкоз доста, че е извънредно належащо да го включваме в...

• градинарство;

• плуване;

• тенис.

Според формалните рекомендации всеки възрастен " би трябвало да отделя 30 минути за физическа интензивност дневно, пет пъти седмично ". Който и спорт да бъде определен, значимо е да няма болежка или дискомфорт. Освен това би трябвало да обърнете внимание на дишането. Ако по време на диалог има потребност от дълбоки и чести вдишвания, това значи, че интензивността на упражненията е прекомерно висока, темпото би трябвало да се понижи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР