Високопоставени представители на американското правителство са омаловажили информациите за изстрелването

...
Високопоставени представители на американското правителство са омаловажили информациите за изстрелването
Коментари Харесай

Примирие! Байдън продължава да е отворен за диалог със Северна Корея

Високопоставени представители на американското държавно управление са омаловажили информациите за изстрелването на две ракети с дребен обхват на деяние от Северна Корея през уикенда, заяви Ройтерс.

Източниците са споделили, че президентът Джо Байдън е все по този начин отворен за разговор с Пхенян.

Американските представители са декларирали, че въпросните ракети не са в обсега на другите резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Те са съобщили още, че администрацията на Байдън е покрай довеждане докрай на прегледа на политиката във връзка с Северна Корея и съветникът по националната сигурност Джейк Съливан ще разиска тематиката идната седмица с сътрудниците си от Япония и Южна Корея.

Южнокорейската войска удостовери информациите за пуска и заяви, че две крилати ракети са били изстреляни от западния бряг на Северна Корея в неделя. Това е първият прочут севернокорейски ракетен пуск след встъпването в служба на американския президент Джо Байдън през януари.

Самият Байдън на връщане от посещаване в Охайо не отдаде огромно значение на изстрелването. „ Според министерството на защитата това е нещо всекидневно “, съобщи президентът пред публицисти на въпрос дали това е провокация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР