България е пример за толерантност и сътрудничество между различни културни

...
България е пример за толерантност и сътрудничество между различни културни
Коментари Харесай

Премиерът Главчев се срещна с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи

България е образец за приемливост и съдействие сред разнообразни културни общности.

Това мнение бе споделено по време на среща сред министър-председателя и основния мюфтия доктор Мустафа Хаджи. В диалога присъединяване взеха също министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и основният секретар на изповеданието господин Джелал Фаик, оповестиха от държавната осведомителна работа. 

„ Толерантността се възпитава от най-ранна възраст и по тази причина и тематиката за образованието е основна ”, акцентира министър председателят Главчев. Той изрази кардинална поддръжка за общи начинания, които да възпитават в децата познаване на другите култури и традиции. Обсъдено бе и действието на трите духовни учебни заведения към Главното мюфтийство в Момчиловград, Шумен и Русе. Те организират образование по одобрените стратегии на МОН, а министерството управлява активността им посредством районните ръководства по обучение. На надзор предстои и образованието по вяра ислям, което следва нашата ортодоксална мюсюлманска общественост.

Д-р Хаджи показа по какъв начин се реализира образованието на децата в тях и съчетаването на светското с духовното обучение. В тази връзка той показа и че са подадени документи в МОН за откриване на нова просветителна институция - в София. 

Премиерът Главчев увери, че могат да разчитат на поддръжка на страната за оптимално бързи административни периоди и процедури. Участниците в срещата разискаха и опцията за акредитиране на Висшия ислямски институт като висше учебно заведение по Закона за висшето обучение. Министър Цоков изясни какви са условията и стъпките за осъществяване на законовите разпореждания, с цел да стане това допустимо.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР