В катастрофата си отиде и един от най-опитните дипломати в

...
В катастрофата си отиде и един от най-опитните дипломати в
Коментари Харесай

Историкът Станислав Бачев: Преди месец бях при президента на Иран, загубата му е тежка

" В злополуката си отиде и един от най-опитните дипломати в света - външният министър Абдолахиян ", означи Бачев
" Изразявам своите съболезнования към  Иран и приятелите иранци. Преди по-малко от месец бях дружно с Президента на Иран Ибрахим Раиси, когато той откриваше техният максимален стопански конгрес. Съзнателно определен път на развиване. Днес към този момент неговата фигура е в минало време. С него почина и един от опитните дипломати в света - Външният министър Абдолахиян. Също и значимо духовно лице. Това, което видях като ограничения за сигурност беше на извънредно високо равнище. Включително за нас като посетители - денонощна въоръжена защита в периметъра към хотела. Иран е империя, при която има обезпечаване на последователност и заменяемост на всяка една фигура ".

Това съобщи историкът и политолог Станислав Бачев малко откакто стана ясно, че президентът на Иран и цялата му делегация са починали в злополука с хеликоптер в северозападната част на страната.

Бачев постоянно гостува на Иран и нееднократно е давал изявленията за медиите в Техеран. 

" Загубата е тежка, само че пътя напред ще бъде удължен, без да бъде пропуснат приноса на Президента и Външния министър ", означи Бачев.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР