Високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS) от САЩ са пристигнали в

...
Високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS) от САЩ са пристигнали в
Коментари Харесай

Високомобилни артилерийски ракетни системи пристигнаха в Украйна

Високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS) от Съединени американски щати са пристигнали в Украйна, заяви министърът на защитата Олексий Резников в четвъртък.

" HIMARS дойдоха в Украйна. Благодаря на моя сътрудник и другар @SecDef Lloyd J. Austin III за тези мощни принадлежности ", написа Резников в Туитър.

Си Ен Ен не можа да ревизира без значение дали и по кое време HIMARS са влезнали в страната и дали към този момент се употребяват на бойното поле.

HIMARS е ракетна система за неведнъж изстрелване, създадена за американската войска през 70-те години на предишния век. Той носи авансово заредена капсула с шест 227-милиметрови управляеми ракети или една капсула с тактическа ракета.

 

 

И Русия, и Украйна към този момент разполагат със системи MLRS, само че версията HIMARS с шест ракети, изпратена в помощ на Киев, е по-усъвършенствана, с по-голям обхват и точност, отбелязва CNN.

 

Украйна е поискала към 300 такива системи. До момента Съединени американски щати са дали единствено четири HIMARS на Украйна, само че не изключват опцията да дават още в бъдеще.

 

Отделно от това Германия ще изпрати три такива системи в Украйна, съобщи в сряда немският министър на защитата Кристин Ламбрехт.

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР