Високият интелект не само може да помогне, но и да

...
Високият интелект не само може да помогне, но и да
Коментари Харесай

8 причини, поради които интелигентните хора са нещастни

Високият разсъдък освен може да помогне, само че и да се намеси в живота с негативните си нюанси. Един от най-неприятните му странични резултати е тъгата. Причините за появяването на тъгата могат да бъдат разнообразни, само че елементарно се комбинират в няколко общи категории. Това е направил Майкъл Ндубуаку, създател в блога Medium.com.
Интелигентните хора схващат, че има доста неща, които не знаятЗа страдание, тези, които минимум познават някаква материя, са най-уверени в своите познания. И това не е откъс от обществените мрежи, а суровата истина за резултата на Дънинг-Крюгер. Колкото по-квалифицирани и високо професионални станем във всяка област, толкоз повече осъзнаваме какъв брой сме несъвършени и какъв брой още би трябвало да израстваме. Понякога това въодушевява, а от време на време е потискащо.
Интелигентните хора са по-склонни да страдат от тревожностДруг печален факт: колкото по-висок е коефициентът ви на просветеност, толкоз по-голям е шансът, че ще ви бъде по-трудно да се справите със напрежението. Това се удостоверява от научните проучвания. В допълнение, умните хора постоянно се концентрират върху „ сериозните “ цели и изпускат от взор социализацията, а без другари, ние сме изложени на нараснал риск от меланхолия.
От интелигентните хора се чака повечеТрудно е да живеете с непрекъснато чувство, че можете да се справите по-добре - в един миг рискувате това да прерасне в перфекционизъм. Постоянната конкуренция за неосъществим блян ни лишава от способността да се любуваме на живота. А неналичието на позитивни страсти и излагането на непрекъснат напън може да ни води в болничното заведение.
Интелигентните хора се отегчават бързоВ момента, в който план, връзка или човек престане да подтиква мозъчната ви активност, те стават скучни за вас. За страдание, заради този метод мнозина са недоволни от взаимоотношенията, не приключват нещата или стартират да отсрочват и да се раздират сред няколко плана - просто с цел да вземат участие в нещо, което провокира интерес и кара мозъка да работи.
Интелигентните хора се опасяват да стартират нов бизнес, с цел да не наподобяват глупавиАко непрекъснато се смятате за доста умни, в един миг стартирате да се страхувате да не загубите това „ звание “, даже в личните си очи. Затова мнозина стартират да заобикалят образование, където би трябвало да научат нещо от нулата. Това води до ситуацията умни хора да страдат от нелюбима работа дълги години.
Интелигентните хора са склонни към подозрителност и самовнушенияЧесто умните хора са склонни да търсят дълбоки смисли даже при незначителни събития, което още веднъж води до безпокойствие. Вие сте уверени, че шефът ви ненавижда, че е извънредно неудовлетворен от резултатите и по тази причина не дава отговор на вашето писмо. Но в действителност - той просто може би е не запомнил да го направи. За благополучие, това е минус, който елементарно може да бъде преодолян.
Интелигентните хора постоянно остават неразбраниВсеки желае да бъде свестен и признат, само че от време на време хората просто не могат да осъзнаят сложността на вашите проблеми. Разбира се, някои от тях умните хора си ги основават сами, само че от това не става по-лесно.
Интелигентните хора са прекомерно рационалниПрекомерната рационалност от време на време ви пречи да работите върху възприятията си и да обръщате внимание на възприятията на другите. Това води до обстоятелството, че разсъдливостта постоянно се комбинира с невъзможността да изразим обич към тези, които са ни скъпи. За страдание, високата просветеност не е гаранция, че човек ще може да признае: аз би трябвало да работя върху своите обществени умения.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР