Високият холестерол може да изглежда безвреден, тъй като няма признаци

...
Високият холестерол може да изглежда безвреден, тъй като няма признаци
Коментари Харесай

Високият холестерол се познава още от закуската

Високият холестерол може да наподобява безопасен, защото няма признаци или признаци, само че без надзор това положение става рисково. Докато някои наследяваме високия холестерол, при други обаче той постоянно е резултат от метода ни на живот.

Пушенето, пиенето на алкохол, нездравословното хранене и заседналият метод на живот са причина за увеличение на риска от висок холестерол. Предприемането на дейности и смяната на навиците постоянно е първата стъпка за естественото му намаление.

За благополучие можем да спомогнем за това и то още с първото и най-важно хранене за деня - закуската . Да забележим какво предлагат са заобикаляме диетолозите, в случай че имаме висок холестерол.
 Холестерол, ненаситените мазнини и храните, които смъкват неприятния холестерол
Храните, които свялат холестерола

Хем са вкусни, хем са потребни

Пропускаме закуската

" Доказано е, че закуската намалява общия и LDL (лошия) холестерол ", споделя диетологът Катрин Пайпър. В мета-анализ от 2020 година откривателите откриват, че LDL холестеролът на хората, които са пропуснали закуската, е приблизително с 9,24 mg/dL по-висок от тези, които стартират деня си с хранене.
 Снимка 578525

И не, кафето не се брои за закуска.

Количеството протеин

" Стабилизирането на кръвната ни захар ни прави сити за по-дълго време, предотвратява случайните и късните похапвания вечер и поддържа здравословните равнища на холестерола посредством поддържане на нашите надбъбречни жлези и хормони на щитовидната жлеза ", споделя Лейси Дън, създател на The Women`s Guide на Hormonal Harmony и притежател на Nourish Well Nutrition.
 Снимка 578524

Традиционните храни за закуска обаче нормално са богати на въглехидрати: изгорял самун, овесени ядки, палачинки, плодове, кисело мляко, гофрети. И по този начин за злощастие постоянно пропущаме по този начин значимия за нас протеин .

Препоръчително е да си го набираме, като прибавим яйца или яйчен белтък към тоста, разбъркаме колаген на прахуляк в кафето си, поръсим протеинов прахуляк върху овесените си ядки или да прибавим малко пуешки гърди . По този метод поддържаме здравословни равнища на холестерола.

Рафинирани въглехидрати пред фибри

Изборът на храни за закуска с високо наличие на рафинирани въглехидрати е едно от най-лошите неща, които можем да създадем за холестерола си . Това е и един от най-лесните клопки, в които да попаднем, защото толкоз доста известни артикули за закуска съдържат рафинирани въглехидрати, като сладки зърнени храни, понички, сладкиши, палачинки, гевреци.
 Снимка 578523

Диета с високо наличие на рафинирани въглехидрати може да усили триглицеридите и броя на дребните LDL частици в кръвта, което покачва риска от сърдечни болести.

Изследователите откриват, че единствено една до две спомагателни порции рафинирани въглехидрати дневно усилват риска от коронарна болест на сърцето с 10 до 20 %. Но прибавянето на една до две порции пълнозърнести храни пък понижава риска със същото количество.

Не прекаляваме

Макар че месото за закуска като бекон и наденица от време на време е добра концепция, не трябва да се трансформира в рутинната ни закуска. Затова като най-много се предлага няколко пъти месечно, а не седмично.
 Снимка 578522

Преработените меса са цялостни с натрий и наситени мазнини, които покачват кръвното ни налягане и холестерола и усилват риска от някои типове рак, изяснява Лиза Андрюс, медицински експерт и притежател на Sound Bites Nutrition.
 Холестерол, моркови, фибри и по какъв начин зеленчукът защищава от сърдечни болести
Как да се предпазим от висок холестерол

Един зарзават с повече изгоди за здравето от предстоящото

Изборът на модифицирано растително месо също не е решение. Много други възможности с растително месо също са с високо наличие на наситени мазнини и натрий, тъкмо като техните месни аналози.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР