Високи нива на фекални бактерии са били регистрирани при проверка

...
Високи нива на фекални бактерии са били регистрирани при проверка
Коментари Харесай

Фекални бактерии щъкат из заведение на KFC

Високи равнища на фекални бактерии са били регистрирани при инспекция на заведение от веригата KFC в Бирмингам. Бактерията е била открита върху леда, а от самата верига са почнали свое следствие и отхвърлят коментар, до момента в който не приключат с вътрешното си изследване.

Новината е удостоверила лекар Маргарита Гомес Ескалада пред Индипендът.

Експертът споделя, че проучването на продуктите от KFC е било извършено в университета Бекет, като съществено отклоняване от хигиеничните правила е записано само при леда.

Наличието на фекалните бактерии най-често е знак за фекално замърсяване в самата вода. От водата тази бактерия се предава и на леда, споделят откривателите от английския университет.

Приемането на бактерията обаче крие сериозен риск за човешкото здраве, тъй като е рисков извършител на инфекции и може да докара до съществени болести.

 Панирано пиле

Проучването на специалистите е част от акция във Англия за определяне до какъв брой се съблюдават хигиеничните правила в другите хранителни обекти в страната.

В формалното си изказване от KFC споделят, че са шокирани от излезлите резултати. Компанията им има строга политика по отношение на хигиеничните правила, която всеки чиновник е длъжен да съблюдава.

Веригата за бързо хранене настояват, че са назначили свое следствие по въпроса и едвам откакто открият по какъв начин фекалните бактерии са попаднали в леда, ще дадат по-обстоен отговор.

Заведението, в което е разкрил нечистия лед, е затворило за няколко дни, в които е подхванато огромно разчистване.

Междувременно акцията на Острова продължава. Инспектори влизат под прикритиe в разнообразни кафенета и обекти за хранене със скрита камера и снимат при какви условия се подготвя храната, която поръчваме.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР