Висока избирателна активност на следващите парламентарни избори. Това прогнозираха политолозите

...
Висока избирателна активност на следващите парламентарни избори. Това прогнозираха политолозите
Коментари Харесай

Политолог съзря дълбока причина за развода на Радев и Калоян Методиев

Висока изборна интензивност на идващите парламентарни избори. Това предвидиха политолозите Росен Карадимов и Стойчо Стойчев пред Българска национална телевизия.

Според Карадимов машинното гласоподаване е единствената гаранция за почтени и правилни избори, защото маха човешкия фактор в правенето на протоколите.

Стойчев обаче акцентира, че в случай че се резервира двойният режим на гласоподаване, единствено ще се усложни отчитането на изборния резултат, тъй като Комисията ще би трябвало да изготвя един общ протокол въз основата на два и по този начин предпоставките за неточности ще бъдат още повече. Затова постоянно се препоръчвало да се избере единствено едната методика, защото смесеният вид бил много спорен.

Карадимов изрази вяра, че няма да бъде елементарно преодоляно. По негови думи или ще се върви към транспарантна и ясна форма на избори, или ще се направи опит за служебна победа.

"Политическата обстановка е такава, че към този момент е заблуда да се мисли, че посредством подобен вид хитринки можеш да промениш една социална настройка, която е очевадна. Колкото повече такива опити бъдат правени, толкоз протестната вълна ще бъде по-голяма ", безапелационен бе той.

Карадимов дефинира като "странен " мотивът за напускането на началника на кабинета на президента, а точно присъединяване му в празненство на Корнелия Нинова. Според него имало по-дълбока причина за това.

Относно обвиняването на Калоян Методиев, че президентът е почнал да прави прекомерно постоянно обръщения към народа, Карадимов съобщи, че те са станали естествени, защото президентът се е трансформирал в страна в разногласието и той няма различен властови инстуметариум с изключение на говоренето. "Реалният развой на смяната минава през парламентарните партии ", уточни политологът.

По думи на Стойчев президентът е решил, че посредством борба ще завоюва повече последователи в сравнение с посредством диалогичност и колаборация. "Той е противовес на своя предходник Плевнелиев, който опитваше да гради мостове, а не да излиза на нож с тези, които не споделят неговите планове ", уточни той.

Според него е изключен разговор, защото Радев имал ясна цел и тя не включва разговор, с изключение на с хората, които построяват политическия план, който от негово име ще се яви на парламетарните избори.

Относно протичащото се в Българска социалистическа партия Карадимов съобщи, че има смяна в три посоки. Според него столетницата е подготвена политически за ръководството.

"За пръв път в цялата си история Българска социалистическа партия не излъга нито един път след парламентарните избори. Отвоюването на моралния терен е основен капитал. Българска социалистическа партия постоянно е била наказвана от гласоподавателите си поради това, че е говорила едно преди изборите, а е правила друго след тях ", разяснява той.

Според политолога не може да се каже, че Българска социалистическа партия е лидерска партия и напомни, че самата Нинова е прокарала мандат на ръководителя, ограничавайки сама себе си, а управителният орган остава Националният съвет.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР