Вирусът е идентифициран в носогърления секрет на 10-годишно дете, амбулаторно

...
Вирусът е идентифициран в носогърления секрет на 10-годишно дете, амбулаторно
Коментари Харесай

Грип В настъпва в България

Вирусът е разпознат в носогърления секрет на 10-годишно дете, амбулаторно лекувано в гр.Варна.

 

Грипът може да бъде разпознат по неочакваната висока температура и общото чувство за неразположение
Грипът е по-сериозно заболяване от настинката и се появява ненадейно.

 

При децата го разпознаваме по високата температура, детето няма никаква сила и не се храни. Грипът е тъкмо като настинката, предизвиква се от вирус - грипният вирус. Ние познаваме няколко вида на вируса - A, B и C - и най-често грипът при хората се предизвиква от грипния вирус вид A и B. Признаците на болестта се появяват по едно и също време и бързо след инфекцията, единствено 4–6 часа по-късно.

 

Грипният вирус се популяризира посредством капки по три метода:

при пряк контакт, да вземем за пример при здрависване или целуване;
с инфекциозни капки, когато болен човек кашля и киха, и
посредством въздуха.
 
Също по този начин е доста значимо по време на грипния сезон да укрепите имунната система както на болното дете, по този начин и на останалите членове на фамилията, тъй че цялото семейство да не се болести.

Малките деца отделят по-големи количества от вируса от възрастните и затова са заразни в продължение на 7 дни или даже по-дълго. Точно по тази причина грипът се популяризира доста бързо измежду децата в учебните заведения и детските градини, където има доста деца на едно място, защото единствено едно дете може да болести цялата група. За да не се случи това, Ви предлагаме болното дете да стои у дома и да не се връща в детската градина или учебното заведение, до момента в който не е изцяло крепко.

 

Също по този начин е доста важно по време на грипния сезон да укрепите имунната система както на болното дете, по този начин и на останалите членове на фамилията, така че цялото семейство да не се болести.

 

Как да сме сигурни, че не сме се заразили с грип?

Най-честият метод за разпространяване на грипния вирус е предаване на инфекцията посредством пряк контакт, по тази причина е извънредно значимо да научите децата си и те да свикнат правилно и постоянно да мият ръцете си. Измиваме ръцете си със сапун, като разтъркваме ръцете една към друга и деликатно измиваме пространството сред пръстите, ноктите и китките. Изплакваме сапуна под течаща вода и подсушаваме ръцете с хартиена забрадка или чиста памучна забрадка. След измиване се опитваме да заобикаляме контакт с крана на чешмата или дръжката на вратата. Мием ръцете си постоянно, преди да приготвим храна, преди хранене, след кихане или кашляне, след вървене до тоалетната, след потребление на публичен превоз, след контакт с пациент и други Освен миенето на ръцете също по този начин е значимо да кашляме в ръкава си и незабавно да изхвърляме употребяваните инфекциозни хартиени тъкани, като по този метод предотвратяваме разпространяването на вируса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР